Març 2013
Cuina de mercat i
casolana amb productes de la terra, amb una molt bona relació qualitat/preu (preu
menú laborables a migdia: 15 €).
Al
capdavant del restaurant estan Salvador (Badó) Callís (cuina) i Elisabeth
Gracia (cap de sala) amb un servei (correcte, però fred) de 2 persones més en
sala. L’experiència anterior de Badó ha estat ser professor de l’Escola
d’Hostaleria de l’Alt Empordà i créixer en el si d’una família dedicada a
aquest mon.
Ens
donen la carta juntament amb el menú. El menú consta de 3 primers, 3 segons i 3
postres, a triar un de cada grup, més aigua o vi, pa i cafè, per 15 €. De la
lectura del menú, ja ens costa triar els plats, per la qual cosa, optem per
plats diferents per poder provar quants més millor. Un cop triats, demanem aigua (Les Creus) i vi (Calònia de l’Empordà). Mentre arriben
els primers plats ens porten una cistelleta amb pa (normalment el fan ells, però avui l’han comprat fora i és
sensacional, amb una bona crosta i una molla flonja però consistent) i un aperitiu de farcellets de verdura i soja (tebis
i cruixents, amb predominança del pebrot, bé).
Dels
primers, hem triat Amanida tèbia de
favetes i pernil amb balsàmic de Mòdena, una composició perfecta malgrat
que les favetes no estaven gaire tendres i Saltejat
de mongetes, botifarra de perol i bacallà, perfectament conjuntat amb les
mongetes cuites però senceres, amb el toc de botifarra de perol i unes tires de
bacallà, molt bo.
Dels
segons, hem triat Arrossejat de fideus i
sèpia, realment molt ben aconseguit amb tot el sabor en cada fideu, al
dente, presentat en una paella per a ser servit a un plat i acompanyat d’un
allioli suau, magnífic, sublim (tastant aquest plat i veient la quantitat
d’arrossos de la carta, haurem de venir un dijous a tastar-los en el menú) i Suprema de lluç a la donostiarra, sobre
una base de patates panadera passades per la paella amb oli, alls i bitxo i el
seu regust picant sense ser excessiu, molt bo.
Per
als postres, hem triat Sopa de maduixa
amb sorbet de llimona, el toc perfecte per a un gran dinar sense ser gaire
dolç, amb petits trossets de galeta de cacau, bé i Crema catalana, no servida en la terrina de sempre, sinó amb gotet
de vidre (la millor que he provat amb molt de temps).
Hem
acabat amb un cafè Saimaza, ben fet,
amb la seva crema.
Són
les 15h, hem tardat 1h30 (s’hauria d’intentar rebaixar aquest temps) d’un dia
laborable (més o menys perquè és Setmana Santa) i hem de continuar treballant.
Ho farem amb alegria, doncs la factura puja a 30 € (2 persones) i és una
de les millors relacions qualitat/preu de la zona. Tornarem si hem de fer
alguna feina pels voltants com avui i s’acosta l’hora de dinar (i tenim temps)
o simplement volem fer una escapada al món gormand de Cistella (i la saviesa i
qualitat d’en Badó que ens ha demostrat) i cultural de Vilaritg.
Restaurant Badó
Plaça
Major nº 2. Cistella
972547158
Dilluns:
13h-16h
Dimarts:
Tancat
Dimecres:
13h-16h
Dijous:
13h-16h.Sopars per encàrrec tel. 650182463.
Divendres:
13h-16h /20h-23h
Dissabtes:
13h-16h /20h-23h
Diumenges:
13h-16h.Sopars per encàrrec tel. 650182463
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Esperem els vostres suggeriments ...