divendres, 12 de setembre del 2014

Els hortets de Mollet. Figueres

11 Setembre 2014


En aquesta entrada volem fer esment d’una parada del Mercat de Fruites i Verdures de la Plaça de Catalunya de Figueres que ens ha sorprès agradablement. Es tracta de la parada “Els hortets de Mollet” regentada per en Carles, de Cal Flequer, de Mollet de Peralada, ubicada a les coordenades aproximades 42°15'57.3"N  2°57'51.0"E enfront d’una parada de mels molt ben posada, a tocar del carrer Castelló. Data del Nadal del 2012.
Ens vam fixar que tenia poques fruites amb poca varietat i quantitat, i moltes verdures amb moltes varietats del mateix producte i no gaire quantitat. També vam reconèixer alguns cuiners dels restaurants amb més anomenada de Figueres que li compraven productes. I que també xerrava molt amb els clients donant tot tipus d’explicacions dels productes de que disposava i de la forma de cultivar-los.


Xerrant amb en Carles ens va explicar que la seva parada és de “fruita certificada ecològica i producció pròpia”. La seva filosofia és que sigui una menja bona, molta diversitat i net i per això es va decidir a conrear els productes que a ell li agraden i de la forma per a poder aconseguir-ho.

La fruita certificada ecològica la compra a d’altres productors per tenir més varietat excepte el raïm moscat (excel·lent), les figues i les pomes royal gala que són dels seus propis horts.En quant a les verdures de producció pròpia ens ha sorprès la gran quantitat de varietats que porta. Nosaltres que som uns amants dels tomàquets i que segons on els compres ja no tenen gaire gust, hem gaudit de les explicacions d’en Carles de les característiques de cadascun dels tomàquets que portava i dels seus preferits, escollint-los de les caixes un a un doncs estan tots junts i barrejats. Així ens ha parlat de les varietats del dia que eren: Pera, Pera plena, Montserrat, Ananasove, Pebrot, Zebra verda, Lemon boy, Raf pata negra, Cor de bou liguria,  Black russian, Negra de Crimea, Cherry, etc.

Hem parlat de les varietats de la mongeta tendra que disposava a primera hora (després ja havien desaparegut unes quantes), Llarga fina (de la mantega, molt apreciada), Llarga ampla, Contender, Mongetons de metro (l’hem provada i molt bé, encara que feien uns dos pams), Charlots, etc.

De pebrots hem vist les varietats Bitxo Girona (per a confitar ens diu una clienta assídua, Isabel Montalà), Morro de bou (per a escalivar), Italià (per a fregir), Padrón, Piquillo, Picant, etc.

De carbassons trobem  el Blanc país, verds, Black beauty, Dolç (que em dona a prova-lor cru i el trobo bo). També tenen albergínies Llargues, Rodones, Gandia, Blanca. Patates en les varietats Bufet (molt buscades pels restauradors), mona lisa, vermella. I conrea fins a 15 varietats de verds, Enciam, Cabdells, Xicoira, Crèixens, Rúcula, etc. encara que avui només en portava 7 varietats.


Altres productes dels que disposa són: carbassa dolça (del cacauet), de en te de Figueres petita, Figueres gran, de Toulouges, ceba blanca i escalonies, alls molt petits (els té mig amagats en un cubell per a les clientes més grans) que l’Isabel ens explica que se’ls menja en cru amb molt de gust, remolatxa, etc.


I per acabar-ho d’adobar, per encàrrec porta ous de les gallines de casa, encara que això ho diem amb un to més baix.

No el busqueu abans de les 9h del matí de dimarts, dijous i dissabte (els altres paradistes a les 6h ja comencen a estendre els seus productes) perquè en Carles a aquelles hores està collint els productes del seu hort que posteriorment oferirà recent collits. Val la pena l’espera. Però no us encanteu que els millors productes volen a primera hora.

Els hortets de Mollet
Mercat de fruites i verdures
Plaça de Catalunya. Figueres

Dimarts, Dijous i Dissabtes, de 9h a 14h

1 comentari:

  1. Es de les millors parades del mercat de Figueres. Val la pena pagar una mica més per gaudir de productes bons de debó.
    Imprescindible.

    ResponElimina

Esperem els vostres suggeriments ...