Març 2013
Entrar
al forn La Barceloneta és entrar a un espai amb història, no tant sols del
local (inaugurat l’any 1963) sinó de la saga que el regenta i que ja va per la
cinquena generació. Van començar allà per l’any 1885 al carrer de La
Barceloneta núm. 26. Van continuar pel carrer de La Barceloneta núm. 18 l’any
1921 i carrer Muralla núm. 1 l’any 1939. Un cop acabada
la guerra civil i després d’una desgràcia familiar relacionada amb aquella,
acaben al carrer Muralla núm. 21 des de l’any 1963 on estan actualment (si en
voleu saber més, mireu la seva web).
Són
especialistes en pastes seques, molt bones, però el què volem comentar són els
brunyols.
Si
teniu l’oportunitat de veure’n a l’aparador, entreu-hi i compreu-ne, no us
penedireu, doncs és una menja deliciosa amb la seva compacitat flonja i
lleugerament cruixent (absteniu-se els que esteu en plena dieta estricta).
I
si no n’hi ha a l’aparador i teniu la sort que us diuen que en 10 minuts en
tindran, no ho dubteu, espereu-vos, doncs apareixeran en una safata, encara
calents, i els ensucraran davant vostre (no es poden ensucrar freds ja que no
agafaria). Compreu-ne, però proveu-los encara tebis, insuperables.
Els
porten de l’obrador situat al carrer Núria núm. 5, a 300 m de la botiga, obert
al públic entre setmana, on disposen d’una vitrina amb antics estris de
pastisseria, receptes, premis i altres elements de la seva història i on podreu
apreciar tot el procés de producció de les galetes que assorteixen la botiga a
més de poder-los adquirir. Els fan artesanalment, pasten, fan una espècie de
barra, la tallen en porcions petites, els fregeixen amb una cassola i finalment
l’ensucrat a la botiga. Tot el procés des del començament ens diuen que és d’un
parell d’hores.
El
preu és de 20 €/Kg. Atenció a les calories, però un dia és un dia.
Forn La Barceloneta
Carrer
Muralla nº 21. Figueres
Tel:
972503151
www.fornlabarceloneta.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Esperem els vostres suggeriments ...