dijous, 19 de març del 2015

Gastrobar La Taverna. Sant Pere Pescador

CUINA TRADICIONAL AMB TOCS CREATIUS EN UN BON MENÚ A 15 €.


Un gormand anònim, cap a l’agost del 2013, va enviar un comentari al bloc on feia referència a un nou restaurant obert feia poques setmanes (concretament el juliol del 2013) a Sant Pere Pescador del que no sabia el nom. Tant sols sabia la ubicació aproximada i que va quedar molt satisfet i sorprès per la gastronomia. Amb aquestes dades vam esbrinar que es tractava del Gastrobar La Taverna del carrer del Carme núm. 3. I allà que ens apropem 19 mesos després (som una mica lents i la feina se’ns acumula).

Està situat al centre de la vila en un carrer semipeatonal i contingut en un edifici anodí,  amb un gran porxo exterior (18 pax), una primera sala amb la barra de bar i molta llum (22 pax) i una segona sala (de les voltes) més rústega i original (40 pax). La gènesis del local si més no és curiosa. La sala de les voltes (interior) era la sala del restaurant del bar veí (sense accés exterior), mentre que la primera sala i el porxo estaven ocupades per una ferreteria i unes oficines. Ajuntant-ho i amb la reforma final van aconseguir l’actual local. 


Els responsables del gastrobar, la Rosa a la sala i l’Àngel a la cuina, amb l’ajuda del seu fill l’Àlex, es van encarregar de la posta a punt tot mantenint el caràcter de la sala de les voltes i afegint un segell retro amb la col·laboració de l’empresa Retromania de Saragossa, personalitzant les taules serigrafiades amb anuncis d’empreses i fotografies de la zona, extretes majoritàriament de publicacions antigues de llibrets de festa major.


La formació de l’Àngel (cuina) és autodidacta, en tots els àmbits, barra, sala i cuina, amb 40 anys de professió treballant entre d’altres com a responsable al restaurant del Càmping L’Àmfora i Restaurant Can Ceret, de Sant Pere Pescador, mentre que la Rosa (amb molta personalitat i empenta) porta 20 anys en la professió. La cuina té tocs creatius tot mantenint una base tradicional i bons productes, bàsic per l’èxit i continuïtat del local. Atenció als horaris que en la temporada hivernal tant sols obren els caps de setmana i utilitzen la resta de dies per fer preparacions i anar investigant el que aniran oferint i també tot s’ha de dir per la llarga temporada d’estiu.

Respecte els productes que utilitzen, la Rosa ens diu que el peix és de Roses i puntualment de Tarragona, la carn de carnisseries de la mateixa població i dels voltants en funció de les necessitats, verdures i fruites del mercat setmanal de Sant Pere, de Fruites Vilamacolum i Fruites Hurtós de Figueres, etc.

Seiem a la primera sala en una taula seriagrafiada amb un llevataps amb un gat negre, emblema de la taverna, amb estovalles individuals i tovallons de paper. La Rosa ens deixa la carta (amb diversos plats i moltes tapes), la carta de vins i el menú setmanal (que sempre pengen al seu facebook) amb tres primers, tres segons i postres, sense beguda, a un preu de 15 €. Com quasi sempre, com que som dos gormands demanarem dues propostes per tastar el màxim nombre de plats. Un cop triat el menú, ens porten la beguda, una aigua de Viladrau d’1 litre i una copa de vi (Mon Perdut de Capmany), acompanyats d’una tapa de patates amb allioli excel·lents i una panera de pa.


Dels primers (entrants) hem triat “Risotto de xampinyons amb ou escumat” molt ben presentat amb un ou al punt coronant el risotto amb força gust a formatge i “Crema de blat de moro amb kikos” molt líquida, més una sopa que una crema, però molt interessant amb un gust sorprenent. No hem pogut provar el “Cremós de formatge de cabra i albergínia” i ens ha sabut greu perquè també prometia.


Dels segons (principal) hem triat “Entrecot (250 g) a la brasa amb guarnició” un bon tall, fet al punt que hem demanat, amb una guarnició molt complerta amb mig tomàquet gratinat, un tall d’albergínia, un de carabassó, un cruixent de bolets amb sèsam i unes patates fregides amb pell magnífiques (si hem de pecar que valgui la pena) i “Turbot a la planxa amb velouté de marisc” una peça de ració, molt bé, acompanyada d’una salsa (velouté), una gamba ja pelat el cos tot mantenint el cap, perfecte i patates al forn amb ceba i pebrot (també objecte de pecat, però val la pena). No hem provat la “Cuixa d’ànec confitat a la taronja”, que també ens feia el pes, haurem de tornar.


De les postres que ens ha recitat la Rosa, mirant el que han triat les taules que ens envoltaven, hem escollit un “carpaccio de pinya amb coulis de mango i nata”, correcte i una “escuma de crema a la catalana” esponjosa, lleugera acompanyada amb una neula cruixent, una combinació molt bona.


Hem acabat amb un cafè marca “By Café Cream”, bé.

El compte final ha estat de 34,30 €, molt bé pel que hem menjat.
Gràcies per la informació gormand anònim!

Gastrobar La Taverna
Carrer del Carme 3, Sant Pere Pescador
972520378


Horari:

De meitat de setembre a meitat de maig:
Obert divendres vespre, dissabte migdia i vespre i diumenge migdia

De meitat de maig a meitat de setembre:

Obert tots els dies

1 comentari:

  1. Bona tarde amics, la meva neboda us vá passar a vissitar i m'informat que teniu una taula amb el l'emprenta de una publicitat del any 1930, que representa el negocio del meu avi Josep Salleras, si fós possible an podiu enviar una foto per e-mail. whaasap i/ó publicar-la al facebook, les meves dresses e-mail :lserranobcn@gmail.com i el meu móvil i whas..: 609322275....; la propera benade que passi per Sant Pere passaré a vissitar-vos...Atait.

    ResponElimina

Esperem els vostres suggeriments ...