dimecres, 10 de juny del 2015

2015 Tastets Surrealistes. Figueres

10 de juny de 2015 

Del 11 de juny i fins el 11 de juliol se celebra una nova edició dels tastets surrealistes, En aquesta ocasió els participants son 26 (l'any 2014 eren 22). S'han incorporat nous establiments malgrat que altres no participen. 

En el següent desplegable, que també ofereixen en paper els diferents locals participants podreu veure qui participa, quines tapes (ofereixen 6 tastets i 1 cervesa Inèdit 33 cl) i el seu preu (entre 12 i 18 €).

Nosaltres, a mida que els anem provant, penjarem les fotografies dels tastets i farem algun comentari. Si algú s'anima i ens vol enviar fotografies o comentaris, les anirem publicant en aquesta entrada del bloc.

L'ordre que seguirem en les visites vindrà marcat pel contingut de la proposta, novetat, ubicació, afinitat (no visitarem els llocs que no ens han agradat en la seva proposta habitual), els que l'any passat ens van agradar menys, les cadenes i alguns "estrellats" en doble sentit.

Les fotografies es visualitzen en el mateix ordre que la presentació dels plats.

Els llocs visitats els posarem per ordre de preferència tot valorant/puntuant gust (6x3 punts), estètica (6x3 punts), surrealisme (6x3 punts) i servei i personal (6 punts).


1 - COORDENADES - 21 de juny de 2015 - dinar

Gustativament destaquem el "Capuccino de sopa d'all" realment semblava un capuccino amb la seva escuma, "L'arrós de ventresca de xai confitada" supermelós amb el xai cruixent, "L'Empordà, la sirena i el pastor, mar i muntanya" una combinació de sabors deliciosos i "Ull tallat" un final dolç espectacular.
Estèticament destaquem el "Capuccino de sopa d'all" sorprenent, "El caneló de bolets sense pasta fresca" on substitueixen la pasta per la beixamel que fa d'embolcall, "L'Empordà, la sirena i el pastor, mar i muntanya" magnífic i "Ull tallat" perfectament executat.
Com a surrealistes (ja no tenim adjectius) ens han agradat el "Capuccino de sopa d'all", "L'Empordà, la sirena i el pastor, mar i muntanya" i "Ull tallat".
Atenció i servei adequats al local i al producte (molt bé). Ofereixen aigua sense càrrec. I si al final demaneu cafès (a un preu molt raonable per la categoria del local 1,5 €) us els serviran amb uns dolços variats.
Preu 18 €







2 - ANNIE-HALL - 28 de juny - migdia

Gustativament ens ha agradat molt el "Venus i Mariner" París" sobre un fons de verds es disposa d'una peça de bacallà i a sobre d'aquest, mitja carxofa amb tempura, acompanyats de pesto, mel, "La filosofia del camembert" sobre un saltat de gírgoles es disposa d'una peça de cansalada i camembert lleugerament fos i "Corona" una broqueta de llagostí arrebossat amb pasta kataifi dintre d'un gotet amb salsa romesco. La resta de plats també ens han agradat molt.
Estèticament tampoc hi han fissures destacant el "Venus i Mariner", L'esperit nouveau" sobre una coca es disposen de dos lloms de sardines amb una mica de verd i pebrot, amb oli de vainilla, la "Pell de gallina inaugural" sobre una espècie de cracker disposen d'una penca de sobrassada i un ou ferrat de guatlla amb rave i la "Corona".
Com a surrealistes destaquen tots, excepte "Dofins i sirenes" un carpaccio de pop amb parmentier presentats en un got.
El personal explica bé el plats. Ofereixen una panera amb dos tipus de pa amb un oli extraordinari. A la terrassa malgrat el calor ambient del migdia s'estava estupendament. Els tastets no acaben amb un dolç però hem demanat unes maduixes gratinades per compartir (2 euros més per persona) i hem quedat de meravella. Tot un dinar de diumenge.
Per gaudir d'aquests tastets, s'ha de concertar, així que millor que hi truqueu abans.
Preu 18 €/persona







3 - TRANSIT i RE-VISITAT - 12 de juny de 2015 - vespre

Gustativament ens ha agradat molt els "Pollastre menja escamarlà" un llibret de pollastre al voltant d'un escamarlà, esplèndid, "Rigatone de la mort" Pasta amb ànec i trompetes de la mort, espectacular i les postres "After mirror" amb tres xocolates i obulato amb menta, meravella per a un final molt feliç que no sabem com definir!
Estèticament destaquen el "Natura morta" piruleta amb galetes de sèsam i formatge manxec, correctíssim, "Gelats temperats" cucurull d'alfàfrega en forma de pesto, molt suau, "Pollastre menja escamarlà", "LLavis negres" una espècie de pasta xinesa o japonesa amb un farcit de sípia i la seva tinta, molt interessant i "Ater mirror".
Com a surrealistes destaquem "Gelats temperats", "Llavis negres" i "After mirror".
El personal explica perfectament la composició dels plats i el director sempre atent ho remata perfectament. La cervesa freda potser requereix una copa o got més adient ja que s'escalfa ràpidament.
Preu 15 €/persona 






4 - CAN COSTA - 4 de juliol de 2015 - migdia

Gustativament tots els tastets son correctes però no sobresurt cap.
Estèticament ens ha agradat molt "Torre Galatea" un timbal d'arròs negre coronat amb 3 ous de guatlla i la quatribarrada d'allioli (molt fort d'all) i melmelada de tomaquet, "Formiga menja gamba" (no ens ha sortit la fotografia però la podeu veure en fulletó dels tastets) una brotxeta de gamba arrebossada penjada d'una petita estructura d'acer en forma de formiga i un triturat de diverses carns de marisc i finalment el "Pijama de Gala" un pijama clàssic amb una formiga bidimensional amb pols de cacau.
Com a surrealistes destaquem la "Torre Galatea", la "Formiga menja gamba" i el "Pijama de Gala".
El personal molt eficient i servicial. Una de les encarregades ens explica l'esprit dels tastets. La copa de la cervesa la porten gelada, un detall.
Fa el servei d'un àpat complert.
A més Can Costa ha guanyat el primer premi dels aparadors dels tastets (vegeu fotografia).
Preu 18 €/persona









5 - NOU IMPERIAL - 24 de juny de 2015 - vespre

Gustativament ens ha agradat molt el "Paris" unes postres a base d'un parfait de xocolata i toffee de café servit en un gotet de galeta i xocolata i unes perles de mango i llimona, sensacional. La resta sense fissures han estat a un gran nivell.
Estèticament tampoc hi han fissures destacant el "Tokio" un tataki de tonyina amb soja, alvocat, tomàquet i sorprenenment uns snacks salats i molt acolorit, el "New York" una hamburguesa amb melmelada de ceba al vi negre i un ou ferrat de guatlla amb un pa perfectament torrat i amb tomàquet i acompanyat de tres salses, barbacoa, allioli i brava, el "Púbol" uns peus de porc desossats acompanyats d'uns pocs cargols i el "Paris".
Com a surrealistes destaquem el "Tokio".
El personal serveix però no explica els plats. L'encarregat al final de l'àpat explica molt bé la filosofia de la casa. Els segons i tercers van molt seguits, com un tot i els quarts i cinquè, també. No us entretingueu. La cervesa servida en una copa freda.
No havíem estat en el local (el veiem molt turístic), però ens ha sorprès molt gratament. Els plats que passaven a les altres taules, també.
Tastets que recomanem per a dinar ja que les quantitats són importants.
Preu 18 €/persona







6 - MESON ASADOR - 14 de juny de 2015 - migdia

Gustativament ens ha agradat molt el "Viatge a Itàlia", un risotto molt ben trobat, el "Viatge a Andalusia" una cua de bou que ja havíem provat en anteriors edicions i el "Viatge a París" unes escalopines amb salsa de París, tots tres molt bons, però amb poca estètica i res de surrealisme, tan sols els noms.
Estèticament destaca el "Matrimoni amb Gilda" una broqueta impecable.
Com a surrealistes destaquem "Tres tristos tigres" tres musclos farcits, arrebossats i fregits, presentats sobre una base de petites pedres.
El personal molt atent, doncs explica la composició dels plats, encara que quan entres i t'asseus no t'ofereixen els tastets, l'has de demanar.
Preu 18 €/persona







7 - ANTAVIANA - 3 de juliol de 2015 - vespre

Gustativament ens ha agradat el "Groc i dolç" una crema de llimona, sobre iogurt i coronat per una cirera en almíbar.
Estèticament destaca el conjunt basat en la creu del Corpus Hipercubicus del 1954, molt interessant.
Com a surrealistes destaquem "Verd i fres" amb unes puntes d'espàrrecs i dos llomets de sardina fumada.
No fa la funció d'un àpat (el responsable del restaurant ja avisa).
Preu 18€/persona




8 - EL VERMUT - 27 de juny de 2015 - migdia

Gustativament i estèticament ens ha agradat "L'al·lucinació daliniana" un carpaccio de peus de porc amb vinagreta de fruits secs.
Com a surrealistes destaquem "L'enigma de l'ou" on dintre d'un bol amb parmentier de patata hi trobes una ou poché, amb un cruixent de cansalada.
Els tastets els presenten en dos plats amb tres tastets cadascun. En el primer es vol assimilar a una cara amb bigoti (foto). El segon plat per problemes fotogràfics no el podem presentar.
No han preparat res d'especial. Tant sols és una degustació de les preparacions que podeu trobar a la seva carta.
Fa la funció d'un àpat si no tens molta gana.
Preu 18€/persona


9 - CUINA 22 - 23 de juny de 2015 - vespre

Gustativament destaquem "La metamorfosi de Narcís" unes postres amb l'ou de xocolata blanca i fruita de la passió.
Estèticament destaca "L'edat d'or" una cullera amb una roca de foie amb or i el "Misteri de les esferes" una cullera amb un núvol d'arròs amb caviar.
Com a surrealistes destaquem "La metaforfosi de Narcís".
Vam agafar dos tastets per emportar. El presenten amb una caixa on ballen tots els tastets. No intenteu portar-los en un cotxe sense ajuda o no arribaran i així i tot ha de ser una persona amb equilibri. Les racions són mínimes i no compleixen en cap cas un àpat, simplement un entrant per un àpat.
Preu 12€/persona



10 - DURAN HOTEL & RESTAURANT - 20 de juny de 2015 - vespre

Gustativament no en destaquem cap.
Estèticament destaca "L'all tendre que enrampa una gamba" bastant diferent a la imatge promocional del fulletó dels tastets.
Com a surrealistes destaquem "La morfologia del bigoti i l'espectre de les verdures en capes" bastant insípid.
El personal voluntariós però servit molt lent (les begudes després del primer tastet). Porten un primer tastet individualment, però la resta (5 tastets, cap dolç per acabar) en una sola safata i amb racions molt minses ( no serveix com un àpat).
Preu 18 €/persona




Comentaris del bloc  VADETECA que voldriem recomanar

EL PA VOLADOR

2 comentaris:

  1. Hola, veig que heu fet varis tastets surrealites. Vaig llegir en un altre post vostre que podiem enviar fotos d'altres tastets, us deixo l'enllaç del meu blog per si us interessa fer-hi una ullada, de moemnt només he publicat El Pa Volador, però cada dia en publicaré un de diferent. Per cert m'agrada el vostre blog, va bé per conèixer restaurants d'aquí a la zona:

    http://vadeteca.blogspot.com.es/2015/07/els-tastets-surrealistes-el-pa-volador.html

    Salutacions

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Lídia. Hem posat un enllaç al teu comentari del Pa Volador (dintre de la nostra entrada de Tastets Surrealistes). I farem el mateix amb els que ens enviis que hàgim comentat. També recomanem el teu bloc en el mateix punt. Si no està ben fet és que no en sabem més

      Elimina

Esperem els vostres suggeriments ...