dijous, 24 de gener del 2013

Restaurant Trànsit. Figueres

Març 2013
En el reportatge de Gener 2013 dèiem que el cafè era millorable i avui, quan hem tornat a dinar, l'hem demanat i ens ha sorprès molt gratament amb el seu agradable sabor fort i intens, amb una aroma consistent i persistent, característics dels cafès de la varietat aràbica.

Ens confessa en Fernando (ens l'ha preparat personalment) que ell en pren de 4 a 5 al dia (vigila la hipertensió Fernando) i que creu que per obtenir un bon cafè: t'ha d'agradar, l'has de prendre i sentir-lo, i que si no li dónes importància, mai podràs preparar-lo amb amor (un bon cafè és un art i no quelcom mecànic). Per això, a tot el personal de sala del Trànsit, els envia a fer cursos de preparar cafè a Girona, perquè n'aprenguin la tècnica. Tècnica que es combina amb un bon producte, Ital Cafè, varietat aràbica 100%, grau de mólt, temperatura de l'aigua, cremositat i una neteja dels engranatges de la màquina, que en aquest cas és diària (molt poc habitual en altres barres).

I ell està orgullós de que hi hagi clients que vagin expressament tant sols a prendre cafè.
Per tant, hem rectificat amb molt de gust (de cafè) l'entrada de gener 2013.  

Febrer 2013
El preu del menú ha passat de 10,50 a 10,70 €.

Gener 2013

Havíem passat molts cops per l’avinguda Vilallonga, concretament a l’alçada de la benzinera Petrem i sempre que llegíem  Restaurant TRÀNSIT (i en el mural adjacent menú a 10,50 €), pensàvem “restaurant de benzinera i amb vidres que no permeten veure si hi ha gaire gent, malament”.
Però un dia vam entrar i a partir d’aquell moment, ja som clients habituals, com molts dels que entren per primer cop.

És un restaurant ampli, amb dos accessos. Un per la façana a l’avinguda Vilallonga on disposen d’una primera sala, conseqüència de la llei que obligava a separar els fumadors dels no fumadors, més tranquil·la, mentre que el segon accés s’ubica a la part posterior, amb un gran aparcament per a cotxes, on disposa d’una gran sala amb la barra i tres televisors de paret.
Malgrat les grans dimensions de les sales i la gran capacitat de comensals, si aneu un diumenge a partir de les 14h i no teniu reserva, us haureu d’esperar, doncs sol estar ple, d’uns clients normalment assidus, fet que exemplifica l’excel·lent relació qualitat/preu. 

El perquè d’aquest èxit el trobem en l’acollida d’en Fernando, responsable d’un restaurant que, segons ens explica ell mateix, és singular, en quant no hi ha cap de sala, cap de cuina, cap de cambrers, on tots fan de tot el que convingui per al bon funcionament del restaurant, en el ràpid servei malgrat les dimensions, en l’amplària de les taules i comoditat de les cadires, en l’ampli assortit de premsa diària amb fins a 6 diaris i sobretot el menjar (molt bo).
Només seure a taula (això si, amb tovalles i tovallons de paper) les cambreres serveixen un petit aperitiu (olives o xips o tacs de truita de patata o...), demanen la beguda i deixen el menú. Aquest, amb un preu de 10,50 € (veure entrada febrer 2013), inclou un primer, un segon i un postre, a més de la beguda composta d'aigua o vi (no entren els refrescs, què hi farem). A part, pagant un suplement, es poden demanar altres plats. 

Quan vénen a escriure la comanda, deixen la beguda (vi negre de la casa i una ampolla d'aigua d'un litre), una panera amb torrades de pa de pagès i llesques de pa de barra (ens diuen que de la fleca Napolitana), un platet amb tomàquets de sucar i grans d'alls i una tasseta d'allioli.Hem demanat de primers, verdures a la planxa (suplement 1 €), sempre acompanyades d'un romesco, ben assortit i amb el punt de cocció adequat i conill a la brasa (suplement 1 € triant dos segons), doncs no volia deixar de menjar l'arròs a la cassola i a més el conill (brases i planxa surten al punt indicat i sobretot el pollastre a la brasa,  immillorable).

De segons hem demanat l'arròs a la cassola (els arrossos els fan força bé i es poden demanar encara que sigui la comanda d'una ració).

Sempre tenim dubtes en la tria dels plats (excepte les verdures a la planxa que sempre les demanem), perquè gairebé tots ells tenen qualitats que els fan apetitosos. 
I arribem al punt dels postres. En aquest cas, ens decantem per un pastís de formatge amb fruits vermells, que no hem pogut resistir la temptació de fer una mossegada abans de fer la fotografia.
Altres postres recomanables són el iogurt natural amb fruits vermells, mel i mató, gelats i altres pastissos, a més de la fruita de temporada.
Rematem el dinar amb una cafè (veure entrada 2013) i paguem la factura, que en el nostre cas és de 23 € (dues persones). Tornarem!!!.El local és ampli, modern, amb molta llum exterior, amb terres de ceràmica i sostre acústic (que permet parlar sense sentir els de la taula de l'altre extrem del local). Quan hi ha partit, tenen els televisors posats, però sense so (d'agrair). El servei és diligent i adequat (superior) a la categoria del local.

 
Restaurant-Bar Trànsit
Av Vilallonga 65. Figueres
Tel: 972674689
info@restaurant-transit.com
www.restaurant-transit.com
Horari:
dilluns i dimarts de 7.00 a 17.00 h
dimecres a diumenge de 7.00 a 23.00 h