En el reportatge de Gener 2013 dèiem que el cafè era millorable i avui, quan hem tornat a dinar, l'hem demanat i ens ha sorprès molt gratament amb el seu agradable sabor fort i intens, amb una aroma consistent i persistent, característics dels cafès de la varietat aràbica.
I ell està orgullós de que hi hagi clients que vagin expressament tant sols a prendre cafè.
Per tant, hem rectificat amb molt de gust (de cafè) l'entrada de gener 2013.
El preu del menú ha passat de 10,50 a 10,70 €.
Gener 2013
Però un dia vam entrar i a partir d’aquell moment, ja som clients habituals, com molts dels que entren per primer cop.
És un restaurant ampli, amb dos accessos. Un per la façana a l’avinguda Vilallonga on disposen d’una primera sala, conseqüència de la llei que obligava a separar els fumadors dels no fumadors, més tranquil·la, mentre que el segon accés s’ubica a la part posterior, amb un gran aparcament per a cotxes, on disposa d’una gran sala amb la barra i tres televisors de paret.
Malgrat les grans dimensions de les sales i la gran capacitat de comensals, si aneu un diumenge a partir de les 14h i no teniu reserva, us haureu d’esperar, doncs sol estar ple, d’uns clients normalment assidus, fet que exemplifica l’excel·lent relació qualitat/preu.
El perquè d’aquest èxit el trobem en l’acollida d’en Fernando, responsable d’un restaurant que, segons ens explica ell mateix, és singular, en quant no hi ha cap de sala, cap de cuina, cap de cambrers, on tots fan de tot el que convingui per al bon funcionament del restaurant, en el ràpid servei malgrat les dimensions, en l’amplària de les taules i comoditat de les cadires, en l’ampli assortit de premsa diària amb fins a 6 diaris i sobretot el menjar (molt bo).

Quan
vénen a escriure la comanda, deixen la beguda (vi negre de la casa i
una ampolla d'aigua d'un litre), una panera amb torrades de pa de pagès i
llesques de pa de barra (ens diuen que de la fleca Napolitana), un
platet amb tomàquets de sucar i grans d'alls i una tasseta d'allioli.
Sempre tenim dubtes en la tria dels plats (excepte les verdures a la planxa que sempre les demanem), perquè gairebé tots ells tenen qualitats que els fan apetitosos.
I arribem al punt dels postres. En aquest cas, ens decantem per un pastís de formatge amb fruits vermells, que no hem pogut resistir la temptació de fer una mossegada abans de fer la fotografia.
El local és ampli, modern, amb molta llum exterior, amb terres de ceràmica i sostre acústic (que permet parlar sense sentir els de la taula de l'altre extrem del local). Quan hi ha partit, tenen els televisors posats, però sense so (d'agrair). El servei és diligent i adequat (superior) a la categoria del local.
Restaurant-Bar Trànsit
Av Vilallonga 65. Figueres
Tel: 972674689
info@restaurant-transit.com
www.restaurant-transit.com
Horari:
dilluns i dimarts de 7.00 a 17.00 h
dimecres a diumenge de 7.00 a 23.00 h