diumenge, 3 de febrer del 2013

Restaurant La Rectoria. Espinavessa

Febrer 2013




En un extrem de l'Alt Empordà, a la vora del Pla de l'Estany, en un recòndit poble anomenat Espinavessa (gràcies a les indicacions dels que segueixen el bloc), a 23 km de Figueres (20 min) trobem La Rectoria, un restaurant enclavat en l'antiga rectoria de l'esglèsia del segle XVIII de la població, amb una capacitat per a 52 persones, segons ens diu la Maria (responsable de la sala). 





El local ha estat acondicionat per l'interiorista Jordi Pigem amb una bona tria dels nous materials tot dialogant amb l'essència del lloc, deixant que l'història del mateix ens atrapi amb la magnificiència de les voltes dels sostres i el caliu del paredat de les parets. Amb la gran obertura al pati, la sala més gran s'inunda de llum. Les diferents habitacions disposen de taules de diverses grandàries adaptades al nombre de comensals, creant intimitat entre les mateixes. Les taules són àmplies (disposen d'estovalles i tovallons de roba) i les cadires còmodes.




La Maria ens acomoda a la nostra taula rodona (som 3 persones), ens deixa la carta i ens diu (de paraula, no està escrit, encara que es pot consultar per internet a la seva web) el menú (25€) que tenen aquest cap de setmana, de divendres a la nit, fins diumenge a migdia. Anota la nostra tria del menú i ens demana la beguda. Triem aigua (Viladrau) i vi negre (Synera, DO Catalunya).


També ens porta el pa, es pot triar entre pa de nous, fet a la cuina del restaurant, pa de llavors o pa normal, del forn Altarriba de Manlleu, que acaben de coure també al restaurant.

I comença el festival gastronòmic a càrrec del cuiner en Jordi Rollàn, format a Can Vila (restaurant familiar molt proper, amb més de cent anys d'existència), Mas Torrent o Celler de Can Roca, entre altres.


En primer lloc, com aperitiu de la casa, ens presenta una caixa metàl·lica amb magdalenes d'olives negres, bunyols de butifarró negre i merengues de campari amb pomelo. Son tres snaks, gustosos, que mostren l'inventiva i saber fer d'en Jordi. El segon aperitiu de la casa, és una crema de naps i gorgonzola, molt suau i que ens prepara les papil·les gustatives al que encara ha d'arribar.


A partir d'aquí, comença el menú, amb una amanida d'albergínia escalivada amb empolvorejat de parmesà, cirera d'arboç i ametlles, servit sobre una peça de pissarra rectangular a mode plat. Hi ha una bona combinació de sabors i contrastos de temperatura (escalivada semicalenta).


De primer plat, podíem triar entre una sopa de farigola amb ou cuit a baixa temperatura i pa rostit o l'arrós cremós de porcell amb castanyes. Tots tres ens hem decidit per l'arrós i no ens hem penedit, sensacional! Al punt, amb un porcell molt tendre (es desfeia només tocar-lo) i pell cruixent. Preneu-vos el vostre temps per anar assaborint-lo a poc a poc. Deliciós!



De segon plat, la tria anava d'un civet d'espet (peix tipus blau molt conegut per les contrades menorquines) amb patates baby amb pell tallades per la meitat o un gigot de xai al forn amb una espècie de pastís de patates. Els hem triat els dos per a poder tastar-los. I dels dos hem quedat satisfets. Però el record de l'arrós pesava molt...


Ha arribat l'hora del postre i podíem triar entre un assortit de formatges o un postre de xocolata amb un brownie, gelat, tofi i galeta, tot de xocolata. Els xocolaters, no hem pogut resistir la temptació i tots tres ens hem decantat pel postre de xocolata malgrat que l'assortit també ens seduïa. Sempre podem tornar. I finalment hem pres un cafè. Com que era Nespresso, l'èxit era total (1,15€)
El compte d'aquest dinar per a tres persones (3 menús i 2 cafès) ha estat de 77,54 €. Realment una molt bona relació qualitat/preu, excel·lent.

Quan acabeu de dinar, no deixeu de donar un volt pel poble (molt petit) amb l'esglèsia Sant Llorenç del segle XVIII.





Cr La Font nº 16. Espinavessa
tel. 972553766
www.restaurantlarectoria.com
horari hivern: migdia dimarts a diumenge
                    nits de divendres i dissabte
                    (consulteu web)