dilluns, 18 de febrer del 2013

Restaurant Coordenades. Figueres



Febrer 2013

Tot passant per la Plaça del Sol de Figueres, allà on es denomina carrer Mestre Manuel de Falla nº 2 i on abans hi havia el bar Cafè de Nit, veureu un local que respon al nom de COORDENADES (concretament 42º15’57”N 02º57’26”E que és la ubicació exacta per als que vagin amb GPS i no trobin el local).





El local ha estat dissenyat, per Rossend Cortés (segons explica la seva web). L’entrada (mitjançant un esglaons) se situa al carrer, però disposa d’un segon accés accessible per la part posterior, a través d’un bonic jardí, que dona al passeig Nou, davant el Parc Bosc i que a més, amb una gran vidriera dona molta llum (i vistes) a la sala on s’ubiquen les taules (aproximadament 12 taules quadrades). Disposa d’una segona sala privada per a celebracions, reunions, etc., tancada per una porta corredissa. La cuina és interior i queda a la vista, davant de la barra de bar. Junt a la façana del carrer hi ha un petit espai a mode de galeria per prendre alguna cosa. És una reforma solvent que utilitza materials no gaire usuals i que busca la qualitat espacial i visual, minimalista, creant tot un recorregut fins la taula en espera del més important, el plaer gastronòmic dels “gormands figuerencs” (i no figuerencs). 

Per la categoria del local (i per tant, dels preus en consonància) tant sols comentem el menú diari (de dimarts a divendres a migdia) a un preu fixe de 20 €.






Un cop asseguts a taula les quatre persones que ens hem ajuntat (amb estovalles i tovallons, no de paper, copa de vi i got d’aigua) de mides suficients i cadires còmodes, observem que en el menú d’avui podem triar un primer (Amanida Italiana; Escalivada amb anxoves; Ous ferrats amb patates; “Ajo Blanco”; Sopa de pollastre amb fideus xinesos) i un segon (Fajita; Costella de porc rostida; mandoguilles de peix o un plat fix de cada dia de la setmana: dimarts - fideuà; dimecres - callos; dijous - arròs negre; divendres - llenties amb xoriço), a més d’un postre (fruita del temps, prunes amb formatge, Brownie), vi (Turó negre 2010), aigua (Veri) i cafè.

Mentre preparen la comanda, ens serveixen la beguda d’una manera molt professional, ens porten el pa (podem triar entre: xapata, de cereals i d’olives,) i arriba la primera sorpresa. Ens porten tres snacks (Cruixent d’olivada i anxova - Dauets de Marshmallow de pastanaga i comí -Escuma de campari, soda i taronja – (No tenim paraules per a definir-los, el millor és tastar-los i gaudir-los)

 



 
De primers hem demanat 3 escalivades (impressionants) i 1 ous ferrats amb patates (m’ha fet gràcia demanar-ho per saber com seria i res a veure amb els que fem a casa ).







De segons la comanda ha estat, 1 de costella de porc, 2 de mandonguilles de peix (els que l’han provat diuen que els recorda als bunyols de bacallà, com els que feia l’àvia) i 1 plat del dia (avui tocaven les llenties). Només cal dir que tots els plats han quedat ben nets.

 
I finalment, de postres la nostra tria ha estat, com no!!! la xocolata: Brownie presentat amb una base de nata infusionada amb menta, i al cim gelat de nous. Tota la barreja impressionant tot i que el brioix l’hem trobat amb una textura massa seca.

Amb els cafès arriba la segona sorpresa doncs venen acompanyats d’uns petits fours. Tots ells ben explicats per la cap de sala (igual que la resta de plats del menú). Un d’ells ens diu que  ens sorprendrà ja que al prendre’l esclatarà dins la boca per barrejar-s’hi  els sabors de coco i mango (té tota la raó, ens ha sorprès i agradat molt); a més també hi han 2 ametlles garapinyades per comensal  i xocolata negra amb pols de cacauet).


 

El servei és molt correcte sempre a punt per a donar les explicacions que calguin amb una cap de sala molt professional. La cuina, dirigida pel propietari i cuiner Xavier Quera (format en restaurants de prestigi) és d’alta gastronomia vanguardista i de mercat, absenta incomprensiblement a Figueres (de moment). Esperem que amb el seu local i la seva cuina sigui referència no sols a Figueres sinó a tota la contrada.

El menú que hem pres (20 € i tant sols es pot degustar de dimarts a divendres i a migdia) és d’una qualitat excepcional pel preu. Però per a donar a conèixer i convèncer al públic local  potser seria bo que el restaurant disposes d’un menú de cap de setmana i nits, a un preu més assequible que els que actualment s’ofereixen a 55 € i 70 € (molt complerts).

També estaria bé, en els temps presents (xarxes socials i economia), que els menús estiguessin penjats en la web per a que la gent sàpiga que s’ofereix.

Érem 4 i ens ha costat 80 €, amb els cafès inclosos.

Restaurant Coordenades
Cr Mestre Manuel de Falla, 2. Figueres
Tel: 972500582
Horari:
dimarts a diumenge de 13.00 a 15.30 h
dijous a dissabte de 20.30 a 22.30 h