diumenge, 10 de març del 2013

Forn La Barceloneta. Figueres



Març 2013


Entrar al forn La Barceloneta és entrar a un espai amb història, no tant sols del local (inaugurat l’any 1963) sinó de la saga que el regenta i que ja va per la cinquena generació. Van començar allà per l’any 1885 al carrer de La Barceloneta núm. 26. Van continuar pel carrer de La Barceloneta núm. 18 l’any 1921 i carrer Muralla núm. 1 l’any 1939. Un cop acabada la guerra civil i després d’una desgràcia familiar relacionada amb aquella, acaben al carrer Muralla núm. 21 des de l’any 1963 on estan actualment (si en voleu saber més, mireu la seva web).

Són especialistes en pastes seques, molt bones, però el què volem comentar són els brunyols.



Si teniu l’oportunitat de veure’n a l’aparador, entreu-hi i compreu-ne, no us penedireu, doncs és una menja deliciosa amb la seva compacitat flonja i lleugerament cruixent (absteniu-se els que esteu en plena dieta estricta).




I si no n’hi ha a l’aparador i teniu la sort que us diuen que en 10 minuts en tindran, no ho dubteu, espereu-vos, doncs apareixeran en una safata, encara calents, i els ensucraran davant vostre (no es poden ensucrar freds ja que no agafaria). Compreu-ne, però proveu-los encara tebis, insuperables.

Els porten de l’obrador situat al carrer Núria núm. 5, a 300 m de la botiga, obert al públic entre setmana, on disposen d’una vitrina amb antics estris de pastisseria, receptes, premis i altres elements de la seva història i on podreu apreciar tot el procés de producció de les galetes que assorteixen la botiga a més de poder-los adquirir. Els fan artesanalment, pasten, fan una espècie de barra, la tallen en porcions petites, els fregeixen amb una cassola i finalment l’ensucrat a la botiga. Tot el procés des del començament ens diuen que és d’un parell d’hores.

El preu és de 20 €/Kg. Atenció a les calories, però un dia és un dia.

Forn La Barceloneta
Carrer Muralla nº 21. Figueres
Tel: 972503151
www.fornlabarceloneta.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Esperem els vostres suggeriments ...