Març 2013
Us ha passat algun cop que per Nadal (o en altres
ocasions) us regalen un pernil (sencer)?. Doncs a nosaltres aquest any (ens hem
portat molt bé) ens han regalat dos pernils (no penseu malament que cap ha
estat d’algun establiment ressenyat en aquest blog). El primer (gros i sense
gaire grassa) el vam encetar just abans de Nadal i vàrem gaudir durant molts
dies, nosaltres i la família i els amics. El tapàvem amb talls de la seva
pròpia grassa o amb paper film transparent, o amb un drap de cuina i anàvem
menjant abans que es fes malbé. Patíem. Però finalment (malauradament perquè
era molt bo) es va acabar.
Comentant-ho amb altra gent (de Barcelona) ens van dir
que ells, el porten a una xarcuteria i que els hi tallen i envasen al buit per
anar menjant-ho durant diversos mesos.
Vam pensar que era una bona idea i vam
anar per les xarcuteries i carnisseries a les que acostumem anar (4 o 5) i a
cap d’elles ens ho volien fer fins que finalment en una xarcuteria del carrer
de la Muralla nº 1, Chafoca, la
Carmen (dependenta de la botiga, molt professional i de bon caràcter) ens el va
acceptar, a un preu de 8 € el tallat i un preu de 0,20 € per cada envàs (en el
nostre cas hem demanat paquets de 150 gr i ens han sortit 24) amb un preu final
de 12,80 €.
Chafoca vol dir Charcuteria, Formatgeria, Carmen (nom de l’àvia) que juntament amb en Vicente, tots dos procedents d’Andalusia, cap a l’any 1963, primer van ser venedors ambulants de mercat, per a posteriorment cap a l’any 1969 van muntar una botiga de queviures allà on estava la pastisseria La Barceloneta i posteriorment a finals del 70 es van especialitzar en embotits i formatgeria. El seu fill Andrés la va continuar i actualment són els néts Andreu i Gemma, la tercera generació, els que es fan càrrec del negoci. Regenten la botiga (juntament amb la Carmen, que porta molts anys) i també acudeixen als mercats setmanals de Figueres, Sant Pere Pescador, La Bisbal i Roses (completen tota la setmana menys dilluns).
Ja que estàvem allà, vam veure que tenen productes de
Catalunya (llonganisses, secallona, fuets, bisbes, patés, formatges, làctics,
etc.) i de pràcticament de tota Espanya, manteca colorada de Badajoz, morcilla
de cebolla de Granada, morcilla de arroz de Burgos, cecina de León, pimentón de
la Vera, oli de Canales, farina de fabes de Granada per fer “ajoblanco” i molts
productes més de diferents poblacions i altres països. Els preus són mantinguts
(la secallona de D.O. Garrotxa a 1,40 € esplèndida) i pel que hem pogut provar
la relació qualitat/preu és molt correcta. A més incorporen una taula on ens
presenten una sèrie d’ofertes molt interesants amb productes envasats al buit
amb preus tancats (cecina de León a 1€, etc).
Chafoca
Cr de la Muralla nº 1. Figueres
972507916
Mercats ambulants de Figueres, Roses, La Bisbal i Sant
Pere Pescador
chafoca@hotmail.com
Hola me gustaría saber el porcentage de grasa más baja que vendeis en queso de cabra y el precio del quilo, gracias
ResponEliminaMolt bé per Chafoca que també estan al mercat setmanal de Figueres. Podries dir quins van ser que no et van voler tallar el pernil, per tenir-los en compte...
ResponElimina