dilluns, 11 de març del 2013

Xarcuteria Chafoca. Figueres



Març 2013

Us ha passat algun cop que per Nadal (o en altres ocasions) us regalen un pernil (sencer)?. Doncs a nosaltres aquest any (ens hem portat molt bé) ens han regalat dos pernils (no penseu malament que cap ha estat d’algun establiment ressenyat en aquest blog). El primer (gros i sense gaire grassa) el vam encetar just abans de Nadal i vàrem gaudir durant molts dies, nosaltres i la família i els amics. El tapàvem amb talls de la seva pròpia grassa o amb paper film transparent, o amb un drap de cuina i anàvem menjant abans que es fes malbé. Patíem. Però finalment (malauradament perquè era molt bo) es va acabar. 


Comentant-ho amb altra gent (de Barcelona) ens van dir que ells, el porten a una xarcuteria i que els hi tallen i envasen al buit per anar menjant-ho durant diversos mesos. 

Vam pensar que era una bona idea i vam anar per les xarcuteries i carnisseries a les que acostumem anar (4 o 5) i a cap d’elles ens ho volien fer fins que finalment en una xarcuteria del carrer de la Muralla nº 1, Chafoca, la Carmen (dependenta de la botiga, molt professional i de bon caràcter) ens el va acceptar, a un preu de 8 € el tallat i un preu de 0,20 € per cada envàs (en el nostre cas hem demanat paquets de 150 gr i ens han sortit 24) amb un preu final de 12,80 €.


Chafoca vol dir Charcuteria, Formatgeria, Carmen (nom de l’àvia) que juntament amb en Vicente, tots dos procedents d’Andalusia, cap a l’any 1963, primer van ser venedors ambulants de mercat, per a posteriorment cap a l’any 1969 van muntar una botiga de queviures allà on estava la pastisseria La Barceloneta i posteriorment a finals del 70 es van especialitzar en embotits i formatgeria. El seu fill Andrés la va continuar i actualment són els néts Andreu i Gemma, la tercera generació, els que es fan càrrec del negoci. Regenten la botiga (juntament amb la Carmen, que porta molts anys) i també acudeixen als mercats setmanals de Figueres, Sant Pere Pescador, La Bisbal i Roses (completen tota la setmana menys dilluns).

Ja que estàvem allà, vam veure que tenen productes de Catalunya (llonganisses, secallona, fuets, bisbes, patés, formatges, làctics, etc.) i de pràcticament de tota Espanya, manteca colorada de Badajoz, morcilla de cebolla de Granada, morcilla de arroz de Burgos, cecina de León, pimentón de la Vera, oli de Canales, farina de fabes de Granada per fer “ajoblanco” i molts productes més de diferents poblacions i altres països. Els preus són mantinguts (la secallona de D.O. Garrotxa a 1,40 € esplèndida) i pel que hem pogut provar la relació qualitat/preu és molt correcta. A més incorporen una taula on ens presenten una sèrie d’ofertes molt interesants amb productes envasats al buit amb preus tancats (cecina de León a 1€, etc).




Chafoca
Cr de la Muralla nº 1. Figueres
972507916
Mercats ambulants de Figueres, Roses, La Bisbal i Sant Pere Pescador
chafoca@hotmail.com









2 comentaris:

  1. Hola me gustaría saber el porcentage de grasa más baja que vendeis en queso de cabra y el precio del quilo, gracias

    ResponElimina
  2. Molt bé per Chafoca que també estan al mercat setmanal de Figueres. Podries dir quins van ser que no et van voler tallar el pernil, per tenir-los en compte...

    ResponElimina

Esperem els vostres suggeriments ...