Abril/Maig 2013
Cuina casolana molt ben
feta amb una presentació renovada per a prendre en tastets o en un dinar de
migdia.
Els
Gormands recordàvem el local Bar Restaurant Oslo pels seus menús totalment
casolans, els típics que diríem cuina de l’àvia, com ara: la vedella amb
bolets, els estofats, … (la cuina de sempre). Seguint la recomanació d’un
seguidor dels Gormands Figuerencs (aprofitem per donar-te les gràcies Jordi), després
de molts anys hem tornat i quina ha estat la nostra grata sorpresa de trobar-nos
una cuina igual de casolana, però amb una presentació totalment reinventada.
El
visitem dos divendres al vespre per tastar les seves tapes (o plats combinats o
entrepans). Ens atenen amb una amabilitat encantadora i l’Antonio ens explica que
el nom d’Oslo prové de l’anterior propietari del bar-restaurant (1964) que era
una persona que havia treballat a l’Oslo (antic restaurant de Barcelona i que
va fer fallida, per la qual cosa es van emportar plats i altres estris amb el
logo d’Oslo). Quan l’Antonio el va agafar al 1989, li va mantenir el nom d’Oslo
i ja porten 24 anys. Això sí, quan turistes noruecs el visiten atrets pel nom,
els hi explica una altra història més romàntica (amb un somriure interior).
El
local, amb molta façana vers l’antiga carretera, manté l’esperit de bar clàssic
amb una zona de barra i tres taules de quatre persones i una zona més tranquil·la
amb cinc taules per a 2/3 persones en un nivell superior degut al propi
desnivell de l’avinguda Salvador Dalí. A la barra hi ha un racó amb vitrines on
s’exposa part del plats que s’ofereixen. Les estovalles són individuals de
paper, amb tovallons de paper, sobre un vidre transparent que reposa sobre unes
estovalles blaves (zona de menjador).
La
persona que ens atén ens explica la disponibilitat de tapes del primer
divendres de les quals triem:
Unes
sorprenents Costelletes de conill arrebossades (m’encanta el conill i no les
havia provat mai fetes d’aquesta manera) amb un petit bol d’arròs i picada de
julivert. Molt bé.
Unes
Favetes saltejades amb pernil i botifarra negra.
Unes
meloses Croquetes de pernil (4 unitats), servides amb un bouquet d’amanides i
un tomàquet cherry, sobre una pissarra quadrada.
Un
Tac de truita de patates i espàrrecs, al punt sucós intern i feta per fora, amb
unes bones patates, acompanyat d’unes molt bones torrades de pa planxat i amb
tomàquet.
Un
Tac de verduretes, tallat en 6 parts posades verticals, amb una salsa de
tomàquet i ceva, acompanyat de 3 mitjos tomàquets i carxofes. Sorprenent.
I
acabem amb uns Pinxos de porc adobat acompanyats de dues torrades de pa
planxades (amb oli) i d’unes patates fregides de mida grossa.
Per
a beure hem demanat un aigua sense gas (Font Vella) i una cervesa Estrella
(també en tenen Voll Damm i San Miguel). Tot això per 26 €.
Com
que volem provar més coses, un segon divendres al vespre tornem (hi ha coses
diferents que no tenien el divendres anterior i coses que voldríem repetir però
no en tenen) i prenem:
Una
Amanida esqueixada de bacallà, amb unes bones penques de bacallà, tomàquet (sense
les llavors), ou dur (separant la clara del rovell trinxat), ceba, tàperes, un
bouquet d’enciams, tot convenientment amanit, afegint una reducció de vinagre
de gerds.
Una
Amanida de salpicó de marisc, amb gambetes, pop, ceba, pebrot vermell i verd,
olives negres sense pinyol, tàperes, condimentat amb una reducció de vinagre de
poma que li donava un toc de color blavós.
Una Botifarra (de Sant Pau de Segúries) a la planxa, tallada mida de boca, acompanyada d’enciams, anelles de ceba, tomàquet, patates fregides i allioli i mostassa.
També repetim el tac de Truita.
Acabem
amb unes natilles de la casa francesa Remy Picot i un púding fet a la cuina del
restaurant amb ou, farina, llet i passes acompanyat d’una melmelada de gerds.
Per
a beure hem demanat un aigua sense gas i una cervesa Voll Damm. Tot per 18,50€.
Al
final ens diu que s’ha oblidat de dir-nos que tenien uns cargols amb salsa de
tomàquet. Tornarem un altre divendres.
Preguntem
si també fan dinars i ens diuen que tenen un menú al migdia, de dilluns a
dissabte a un preu de 9 € i que en una propera visita tastarem.
I
un divendres més tard (al migdia) anem a dinar. Ens diuen el menú que abans hem
llegit a la pissarra del carrer.
Abans
de res, especificarem que som 3 Gormands i que la nostra tria, que no ha estat
gens fàcil perquè hauríem agafat una mica de tot, és la següent: de primers: 2 de truita
d’espàrrecs i 1 d’amanida de patates. De segons: 1 de bacallà amb samfaina, 1 mandonguilles
amb xampinyons i 1 de broquetes. Per veure:
aigua i vi.
Ens
porten l’aigua i el vi, que ja d’entrada ens sorprèn, perquè l’ampolla d’aigua
és de litre i mig (no gaire habitual que et portin en un menú) i el vi de la
casa, un tempranillo de la Rioja, el qual trobem força encertat.
No
tarden gens a arribar els primers i l’admiració de la presentació ens meravella,
l’amanida de patates està presentada en
forma de pastís, fa una pinta boníssima; una vegada tastat pel comensal,
constata que realment el gust no es queda gens enrere; l’amanida de patata és
amb tonyina, pebrot escalivat, ou dur, olives, cogombre amb vinagre i maionesa,
tot això acompanyat d’uns crakers i decorats amb salses que en el paladar són
dolces, fa que aquest petit detall de dolçor li doni un punt diferent de les típiques amanides de
patata. Excel·lent!!.
Quan
a la truita d’espàrrecs, hem de puntualitzar que la nostra tria és deguda a que
estem en plena època d’espàrrecs i no volem perdre l’ocasió de tastar-los i no
ens penedim gens, perquè tant el gust com la presentació és magnífica, la truita
ve acompanyada d’una generosa torrada perfectament xocada amb tomata.
Una
vegada acabats els primers, el servei sempre molt atent, ja ens retira els
plats totalment buits per portar-nos els nostres segons:
Mandonguilles
amb xampinyons; el plat és molt complet, compost per tres mandonguilles força
grans i fetes per ells, xampinyons, salsa de tomata, ceba, all, tot acompanyat
amb patates i espinacs. Donem fe que són impressionants, per tant si algun dia
aneu a l’Oslo i dóna la casualitat que
les mandonguilles són al menú i a més teniu molta gana, no dubteu en
demanar-les.
Bacallà
amb samfaina. El bacallà fet a la planxa i banyat amb el suc de la samfaina d’albergínia, carbassó i pebrot , tot això
acompanyat amb arròs blanc, arròs salvatge i un petit toc d’amanida. Aquest plat també ens sorprèn molt gratament.
Broquetes
de porc, pel nostre gust molt ben adobats, ni massa picants ni massa suaus, en
el plat n’hi posen dues de broquetes, d’una mida no gaire grans, que fa que
estiguin molt ben fetes per dins, a més acompanyades amb patates fregides
totalment casolanes amb una petita quantitat de dues salses diferent: all i oli
i mostassa, també hi ha pebrots del padrón i un xic d’amanida, com podeu
comprovar un plat també molt complet i com no dir-ho, sensacional.
Les
postres no són tan espectaculars com ens esperàvem ja que a triar tenim: flam, natilles, recuit
amb mel o sucre, gelat de llimona, un gelat (Magnum blanc), Kiwi o taronja. La
nostra tria és 2 flams d’ou, ens comenten
que no són casolanes però les compren a una casa de la zona i la veritat no
tenen res a envejar a les que podem fer a casa, el mateix direm de les natilles,
(aquestes són de la casa francesa ja esmentada amb les tapes d’abans) i també
molt encertades, podrien passar perfectament per casolanes, no ens ha decebut
la nostra tria.
Per
acabar i posar la cirereta al nostre dinar d’avui, dos cafès, un xic llargs pel
nostre gust però no dolents.
3
Gormands, preu final 29 euros. Nosaltres hi tornarem. I vosaltres? J
Bar-Restaurant Oslo
Av Salvador Dalí
115
972500006
Horari: De dilluns
a divendres de 6h30 a 21h30
Dissabtes de 8h a 15h
M'alegra molt cada cop que m'arriben els vostres articles, es nota que sou gourmets educats i professionals i que coneixeu be la ciutat. Us felicito doblement: per la iniciativa del blog i per la cura dels articles. A més, aporteu una visió equilibrada, sense buscar comercialitzacions, des de dins de la ciutat.
ResponEliminaNomés he estat una vegada a l'Oslo, però coincideixo plenament amb la vostre crítica. Un lloc on la feina molt ben feta es realitza sense pretensions artificioses i amb molta honestedat.
Montse, el teu comentari ens ajuda a mantenir el blog doncs trobem que hi ha poc debat a les entrades del bloc. En quant a "gourmets educats" ho som perquè només comentem els que ens han agradat després de diferents visites (darrerament hem anat a dos locals que si els comentéssim ja no seriem tant educats) i de "professionals" res de res (si sabessis cóm patim per trobar les paraules adequades) doncs venim d'altres camps que no tenen res a veure amb aquest mon gastronòmic, però hem d'alimentar-nos i apliquem el sentit comú. I com podras comprovar pel blog, el nostre fort tampoc és la informàtica. A lo millor algun dia et demanem ajuda informàtico-gastronòmica.
EliminaAixò sí, tant sols ens mou la nostra visió particular i les vostres recomanacions (a veure si ens pots fer alguna altra)