dissabte, 4 de maig del 2013

Bar Oslo. Figueres


Abril/Maig 2013

Cuina casolana molt ben feta amb una presentació renovada per a prendre en tastets o en un dinar de migdia.

Els Gormands recordàvem el local Bar Restaurant Oslo pels seus menús totalment casolans, els típics que diríem cuina de l’àvia, com ara: la vedella amb bolets, els estofats, … (la cuina de sempre). Seguint la recomanació d’un seguidor dels Gormands Figuerencs (aprofitem per donar-te les gràcies Jordi), després de molts anys hem tornat i quina ha estat la nostra grata sorpresa de trobar-nos una cuina igual de casolana, però amb una presentació totalment reinventada.


El visitem dos divendres al vespre per tastar les seves tapes (o plats combinats o entrepans). Ens atenen amb una amabilitat encantadora i l’Antonio ens explica que el nom d’Oslo prové de l’anterior propietari del bar-restaurant (1964) que era una persona que havia treballat a l’Oslo (antic restaurant de Barcelona i que va fer fallida, per la qual cosa es van emportar plats i altres estris amb el logo d’Oslo). Quan l’Antonio el va agafar al 1989, li va mantenir el nom d’Oslo i ja porten 24 anys. Això sí, quan turistes noruecs el visiten atrets pel nom, els hi explica una altra història més romàntica (amb un somriure interior).




El local, amb molta façana vers l’antiga carretera, manté l’esperit de bar clàssic amb una zona de barra i tres taules de quatre persones i una zona més tranquil·la amb cinc taules per a 2/3 persones en un nivell superior degut al propi desnivell de l’avinguda Salvador Dalí. A la barra hi ha un racó amb vitrines on s’exposa part del plats que s’ofereixen. Les estovalles són individuals de paper, amb tovallons de paper, sobre un vidre transparent que reposa sobre unes estovalles blaves (zona de menjador).




La persona que ens atén ens explica la disponibilitat de tapes del primer divendres de les quals triem:
Unes sorprenents Costelletes de conill arrebossades (m’encanta el conill i no les havia provat mai fetes d’aquesta manera) amb un petit bol d’arròs i picada de julivert. Molt bé.
Unes Favetes saltejades amb pernil i botifarra negra.


Unes meloses Croquetes de pernil (4 unitats), servides amb un bouquet d’amanides i un tomàquet cherry, sobre una pissarra quadrada.
Un Tac de truita de patates i espàrrecs, al punt sucós intern i feta per fora, amb unes bones patates, acompanyat d’unes molt bones torrades de pa planxat i amb tomàquet.


Un Tac de verduretes, tallat en 6 parts posades verticals, amb una salsa de tomàquet i ceva, acompanyat de 3 mitjos tomàquets i carxofes. Sorprenent.
I acabem amb uns Pinxos de porc adobat acompanyats de dues torrades de pa planxades (amb oli) i d’unes patates fregides de mida grossa.


Per a beure hem demanat un aigua sense gas (Font Vella) i una cervesa Estrella (també en tenen Voll Damm i San Miguel). Tot això per 26 €.

Com que volem provar més coses, un segon divendres al vespre tornem (hi ha coses diferents que no tenien el divendres anterior i coses que voldríem repetir però no en tenen) i prenem:
Una Amanida esqueixada de bacallà, amb unes bones penques de bacallà, tomàquet (sense les llavors), ou dur (separant la clara del rovell trinxat), ceba, tàperes, un bouquet d’enciams, tot convenientment amanit, afegint una reducció de vinagre de gerds.
Una Amanida de salpicó de marisc, amb gambetes, pop, ceba, pebrot vermell i verd, olives negres sense pinyol, tàperes, condimentat amb una reducció de vinagre de poma que li donava un toc de color blavós.
Una Botifarra (de Sant Pau de Segúries) a la planxa, tallada mida de boca, acompanyada d’enciams, anelles de ceba, tomàquet, patates fregides i allioli i mostassa.
També repetim el tac de Truita.



Acabem amb unes natilles de la casa francesa Remy Picot i un púding fet a la cuina del restaurant amb ou, farina, llet i passes acompanyat d’una melmelada de gerds.
Per a beure hem demanat un aigua sense gas i una cervesa Voll Damm. Tot per 18,50€.


Al final ens diu que s’ha oblidat de dir-nos que tenien uns cargols amb salsa de tomàquet. Tornarem un altre divendres.

Preguntem si també fan dinars i ens diuen que tenen un menú al migdia, de dilluns a dissabte a un preu de 9 € i que en una propera visita tastarem.

I un divendres més tard (al migdia) anem a dinar. Ens diuen el menú que abans hem llegit a la pissarra del carrer.

Abans de res, especificarem que som 3 Gormands i que la nostra tria, que no ha estat gens fàcil perquè hauríem agafat una mica de tot,  és la següent: de primers: 2 de truita d’espàrrecs i 1 d’amanida de patates. De segons: 1 de bacallà amb samfaina, 1 mandonguilles amb xampinyons i 1 de broquetes. Per veure:  aigua i vi.



Ens porten l’aigua i el vi, que ja d’entrada ens sorprèn, perquè l’ampolla d’aigua és de litre i mig (no gaire habitual que et portin en un menú) i el vi de la casa, un tempranillo de la Rioja, el qual trobem força encertat.

No tarden gens a arribar els primers i l’admiració de la presentació ens meravella,  l’amanida de patates està presentada en forma de pastís, fa una pinta boníssima; una vegada tastat pel comensal, constata que realment el gust no es queda gens enrere; l’amanida de patata és amb tonyina, pebrot escalivat, ou dur, olives, cogombre amb vinagre i maionesa, tot això acompanyat d’uns crakers i decorats amb salses que en el paladar són dolces, fa que aquest petit detall de dolçor li doni un  punt diferent de les típiques amanides de patata. Excel·lent!!.

Quan a la truita d’espàrrecs, hem de puntualitzar que la nostra tria és deguda a que estem en plena època d’espàrrecs i no volem perdre l’ocasió de tastar-los i no ens penedim gens, perquè tant el gust com la presentació és magnífica, la truita ve acompanyada d’una generosa torrada perfectament xocada amb tomata.


Una vegada acabats els primers, el servei sempre molt atent, ja ens retira els plats totalment buits per portar-nos els nostres segons:
Mandonguilles amb xampinyons; el plat és molt complet, compost per tres mandonguilles força grans i fetes per ells, xampinyons, salsa de tomata, ceba, all, tot acompanyat amb patates i espinacs. Donem fe que són impressionants, per tant si algun dia aneu a l’Oslo i dóna la casualitat  que les mandonguilles són al menú i a més teniu molta gana, no dubteu en demanar-les.
Bacallà amb samfaina. El bacallà fet a la planxa i  banyat amb el suc de la samfaina  d’albergínia, carbassó i pebrot , tot això acompanyat amb arròs blanc, arròs salvatge i un petit toc d’amanida.  Aquest plat també ens sorprèn molt gratament.
Broquetes de porc, pel nostre gust molt ben adobats, ni massa picants ni massa suaus, en el plat n’hi posen dues de broquetes, d’una mida no gaire grans, que fa que estiguin molt ben fetes per dins, a més acompanyades amb patates fregides totalment casolanes amb una petita quantitat de dues salses diferent: all i oli i mostassa, també hi ha pebrots del padrón i un xic d’amanida, com podeu comprovar un plat també molt complet i com no dir-ho, sensacional.





Les postres no són tan espectaculars com ens esperàvem  ja que a triar tenim: flam, natilles, recuit amb mel o sucre, gelat de llimona, un gelat (Magnum blanc), Kiwi o taronja. La nostra tria és 2 flams  d’ou, ens comenten que no són casolanes però les compren a una casa de la zona i la veritat no tenen res a envejar a les que podem fer a casa, el mateix direm de les natilles, (aquestes són de la casa francesa ja esmentada amb les tapes d’abans) i també molt encertades, podrien passar perfectament per casolanes, no ens ha decebut la nostra tria.

Per acabar i posar la cirereta al nostre dinar d’avui, dos cafès, un xic llargs pel nostre gust però no dolents.


3 Gormands, preu final 29 euros. Nosaltres hi tornarem. I vosaltres? J

Bar-Restaurant Oslo
Av Salvador Dalí 115
972500006
Horari: De dilluns a divendres de 6h30 a 21h30
           Dissabtes de 8h a 15h

2 comentaris:

  1. M'alegra molt cada cop que m'arriben els vostres articles, es nota que sou gourmets educats i professionals i que coneixeu be la ciutat. Us felicito doblement: per la iniciativa del blog i per la cura dels articles. A més, aporteu una visió equilibrada, sense buscar comercialitzacions, des de dins de la ciutat.
    Només he estat una vegada a l'Oslo, però coincideixo plenament amb la vostre crítica. Un lloc on la feina molt ben feta es realitza sense pretensions artificioses i amb molta honestedat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Montse, el teu comentari ens ajuda a mantenir el blog doncs trobem que hi ha poc debat a les entrades del bloc. En quant a "gourmets educats" ho som perquè només comentem els que ens han agradat després de diferents visites (darrerament hem anat a dos locals que si els comentéssim ja no seriem tant educats) i de "professionals" res de res (si sabessis cóm patim per trobar les paraules adequades) doncs venim d'altres camps que no tenen res a veure amb aquest mon gastronòmic, però hem d'alimentar-nos i apliquem el sentit comú. I com podras comprovar pel blog, el nostre fort tampoc és la informàtica. A lo millor algun dia et demanem ajuda informàtico-gastronòmica.
      Això sí, tant sols ens mou la nostra visió particular i les vostres recomanacions (a veure si ens pots fer alguna altra)

      Elimina

Esperem els vostres suggeriments ...