Maig 2014
Parlant amb en Raúl del bar i restaurant 9Suprem de Figueres, després d’un esmorzar d’embotit, ens va comentar que les millors botifarres eren les de la carnisseria Serra ubicada a la plaça del Gra de Figueres. I com que les seves recomanacions ens les prenem amb molt interès, allà que ens vam presentar.
Parlant amb en Raúl del bar i restaurant 9Suprem de Figueres, després d’un esmorzar d’embotit, ens va comentar que les millors botifarres eren les de la carnisseria Serra ubicada a la plaça del Gra de Figueres. I com que les seves recomanacions ens les prenem amb molt interès, allà que ens vam presentar.
El primer cop que
vam anar, ens va atendre en Miquel (3ª generació) que ens va explicar que la
carnisseria és un establiment centenari (iniciat l’1 de juny del 1910 a la
plaça del Gra nº 3) i familiar, regentat des del seu inici per quatre
generacions de la família Serra (l’avi Miquel Serra i el pare Ramon Serra juntament
amb la seva esposa Magda Tura, van ser les dues primeres), i sembla ser que
tindrà continuïtat durant molts anys més, donada la joventut de la seva filla
la Anna Serra (4ª generació), recolzada
per la Bibiana actual muller del propi Miquel, que ha donat servei a multitud
de figuerencs i encara que sigui sorprenent hi ha una clienta de l’avi Miquel.
En aquesta visita,
en Miquel ens explicà una mica la història de l’establiment. Amb motiu dels 100
anys van editar un opuscle commemoratiu que podeu fullejar en la seva web. Ens
va ensenyar la rebotiga on elaboren les famoses botifarres de producció pròpia amb la mateixa fórmula (secreta) que ja
emprava l’avi, és a dir, d’elaboració tradicional i natural. N’ofereixen de
diverses classes, n’hi ha de blanca, dolça, catalana, catalana amb trufa, negra,
fetge, perol, etc. Són d’elaboració setmanal: dilluns arriba el producte,
dimarts comencen a cuinar i van fent al llarg de la setmana. Nosaltres les hem
provat totes i us podem assegurar que són de les millors que hem tastat.
Paté de campanya
que en Miquel va aprendre a elaborar a Perpinyà. Sobrassada elaborada de manera
artesanal i natural per un productor particular de Mallorca que només fa
sobrassades, descobert per la família Serra. El pernil dolç també magnífic, és
de Figueres i no conté ni conservants ni cap additiu.
En quant a la carn procedeix de l’escorxador Cusins. Hem tastat els llomillets de porc i el resultat ha estat molt satisfactori. També són excel·lents les botifarres crues, de ceps, de foie, etc.
En quant a la carn procedeix de l’escorxador Cusins. Hem tastat els llomillets de porc i el resultat ha estat molt satisfactori. També són excel·lents les botifarres crues, de ceps, de foie, etc.
També ofereixen menjar casolà amb el “Petit Rebost”. És cuina catalana basada en les receptes tradicionals de l’àvia Magdalena amb un lleuger toc argentí de la Bibiana fent honor a les seves arrels. Són plats de rostit i tradicionals, com els que es feien abans.
A més, venen productes gourmet, com per exemple: pasta italiana, xips de patates de la casa Bonilla (les ofereixen en contenidors molt aparatosos de 500 g); ous de diferents tipus, doble rovell, ecològics, de granja i de pagès, etc.
En l'article de La Vanguardia de "5 a taula" dedicat al Trull d'en Francesc de Boadella, es feia una referència a la carnisseria Serra, elogiant els seus embotits.
Carnisseria Serra
Plaça del Gra, 1 Figueres. Tel: 972506614
Horari:
dilluns a divendres de 8.30 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 h
dissabte de 8.30 a 14.00 h
dilluns a divendres de 8.30 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 h
dissabte de 8.30 a 14.00 h
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Esperem els vostres suggeriments ...