dilluns, 9 de juny del 2014

Restaurant El vaixell. Llançà

Juny 2014

Ja havíem anat alguns cops, però arran de la celebració del seu 25è aniversari i de la menció com a bib gourmand de la guia Michelin, hem volgut tornar-hi i fer una entrada al bloc dels gormands figuerencs. S'ho mereixen. 
No està a primeríssima  línia de mar, però quasi. I segur que si aneu en cotxe a la zona del port de Llançà, hi passeu per davant. Ocupa els baixos d'un edifici amb una façana amb colors blaus i marrons i fusteries amb acer inoxidable que li donen un aire contemporani igual que la cuina que fan.



Un cop a l'interior, tal com diu l'inspector de la guía Michelin (comentari), es tracta d'un menjador diàfan, lluminós i de vius colors. I nosaltres afegiríem modern amb colors de tendència marinera on el mobiliari i equipament juntament amb l'atenció del personal, et fa sentir a gust per tal de degustar les seves creacions. Podeu veure les fotos a la seva galeria de fotos. Els dos caps de setmana que hem anat, amb bon criteri, hem reservat, ja que la sala s'emplena i la gent que entra demanant taula sense reserva es troben amb l'aforament complert.


En l'aspecte gastronòmic, disposen d'un menú diari a migdia de dimarts a divendres a un preu de 18,50€ alcohol a banda (no ens podem permetre anar entre setmana), un menú gastronòmic tots els dies a migdia i nit, molt complert a 25 € alcohol a banda (que comentarem), la carta i menús i el menú 25 aniversari a 32 € sense begudes menú 25 aniversari. Llegint el menú diari i la carta s'intueix (i hem observat en la resta de taules els dies que hem anat) una cuina tradicional de tall mariner amb una excelent oferta d'arrossos, mentre que en el menú gastronòmic es tracta d'una primera part amb una cuina creativa seguida d'un plat més tradicional i en el menú 25 aniversari ja és totalment creativa, però sempre amb un bon producte i bona tècnica.

En el menú gastronòmic, ens va fallar la màquina fotogràfica (o penso jo, el fotògraf, mea culpa) i les imatges que trobareu són bastant deficients. Potser és el destí que vol que hi tornem aviat a esmenar-ho. Vam demanar una ampolla de vi de 50 cl Vidiví d'Espelt Viticultors de Vilajuïga i un aigua 1 l Font d'Or. Per començar com aperitiu ens van portar unes sardines marinades amb fons de melmelada de tomàquet natural i picadeta de verdures. També ens van portar patipus xapata amb tomàquet i una ampolleta d'oli de Peralada.


En la primera part (fixa sense opcions) vam provar "croqueta de les patates del suquet de peix" cruixents per fora, meloses per dintre i gustoses, "escamarlà arrebossat amb fideus cruixents i romesc" deliciós, "bacó, vieria i pernil ibèric" amb melmelada de tomàquet, botifarra esparracada i germinats de porro, "pop amb allioli de pebrot vermell" presentat amb una llauna amb una base de crema de patata i trossets de pop, acabat gratinat al forn, sensacional i finalment "foie d'ànec amb blat de moro torradet" amb un crocant i confitura de fruits del bosc, també sensacional.

De segon entre les tres opcions que teníem (arròs, fideuà i suquet de peix) vam optar per "arròs de peix i marisc amb picada d'anxoves, all i julivert". Només podríem dir meravelles. No va quedar ni un granet d'arròs.




De postres hi havien cinc opcions i ens vam decantar per "raviolis cruixents de xocolata blanca amb gominola de gerds" semicalents amb melmelada de maduixa, gerds molt ben presentats, exquisits i "pecat de xocolata amb pebre sechuan i fruita de la passió" amb un gelat de canyella i escuma de fruita de la passió, en forma de pastís molt compacte no tant lleuger com els raviolis. Finalment ens van obsequiar amb un enfilat de frangelico.


El preu va ser de 50 € els dos menús i 10,90 € el ví com a extra. O sigui dintre dels paràmetres dels gormands figuerencs.

No voldriem deixar de comentar el menú 25 aniversari (les fotografies són millors) amb l'aperitiu, i les dotze degustacions incloent les postres. Recomanable











Restaurant el Vaixell
Cr Castellar 62- Port de Llançà
972380295
Horari: veure web








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Esperem els vostres suggeriments ...