divendres, 13 de juny del 2014

2014 Tastets Surrealistes

12 de juliol de 2014 (Visitats 19 dels 22 establiments participants)

Del 12 de juny i fins el 12 de juliol, Dalí inspira les cuines dels restaurants participants en la segona edició dels tastets surrealistes a Figueres, presentats sota la cúpula del Teatre-Museu Dalí. Si voleu llegir algunes de les informacions publicades en els mitjans de comunicació, podeu veure els diaris Empordà o Diari de Girona.

En el següent desplegable que també ofereixen en paper els diferents locals participants podreu veure qui participa, quines tapes (ofereixen 6 tastets i 1 cervesa Inèdit), el seu preu (entre 12 i 18 €) i l'horari, podeu descarregar-vos la APP gastronosfera.

Nosaltres, a mida que els anem provant, penjarem les fotografies dels tastets i farem algun comentari. Si algú s'anima i ens vol enviar fotografies o comentaris, les anirem publicant en aquesta entrada del bloc.

L'ordre que seguirem en les visites vindrà marcat pel contingut de la proposta (migdia o vespre), ubicació (proximitat quan fem dos tastets), afinitat (no visitarem els llocs que no ens han agradat en la seva proposta habitual o en tot cas els visitarem cap al final), locals no provats encara o "de preus elevats" pels principis dels gormands figuerencs o quan hi hagin retransmissions del mundial els que disposin de televisors.

Les fotografies es visualitzen en el mateix ordre que la presentació dels plats.

Els llocs visitats els posarem per ordre de preferència tot valorant/puntuant gust (fins 15 punts), estètica (fins 15 punts), surrealisme (fins 15 punts), compartible entre dues persones (fins 6 punts) i servei i personal (fins a 5 punts).

Hem fet tots els tastest excepte "Montserrat Càtering" (hem anat personalment el matí del 21 de juny de 2014 i ens han dit clarament que es tractava d'una preparació per a una persona) doncs creiem que vulneren l'esperit d'un tastet per a dues persones tal com han fet la resta, "La Queixalada" (ens han ensenyat fotografies amb una preparació dels tastets en un plat amb 6 llesquetes de pa i per sobre els ingredients sense cap gràcia ni estètica) i "Granada Vins" exactament el mateixos tastets que el "Nou Saboya" (on també hem vist una fotografia amb tots els tastets barrejats en tots els sentits i a més el seu personal deixa molt que desitjar).



1 - EL LLOC i RE-VISITAT - 14 de juny de 2014 - migdia 

Presentació de tots els tastets junts sobre una rajola de gres de paviment. Estèticament espectacular
Gustativament molt bé tots els tastets, sense fissures.
Perfectament compartibles per a dues persones.
Hem repetit amb uns amics.
No substitueix un dinar.
Preu 16 €



2 - DURAN HOTEL RESTAURANT - 28 de juny de 2014 - dinar

És el que millor ha interpretat la filosofia dels tastets, doncs no tant sols es tracta d'una presentació individualitzada i compartible per a dues persones sinó que a més te'l cobren individualment. O sigui que si va una persona el seu preu és de 9 € i això es nota en la gran quantitat de tastets que en preparen, al menys el dia de la nostra visita. Nosaltres vam fer dos tastets individuals i vam completar el dinar amb un plat de la carta i unes postres.
Estèticament molt bona presentació, perfecte.
Gustativament tots molt bé, destacant "La profanació del ravioli".
Serveixen la cervesa Inèdit en la versió de 75 cl, correcte.
Atenció i servei, molt bé.
Preu 2 x 9 €





3 - ANTAVIANA - 9 de juliol de 2014 - sopar

Estèticament molt bona presentació, perfecte, amb noms dels tastets molt pensats.
Gustativament molt bé, amb algunes sorpreses (en tots els tastets) surrealistes.
Serveixen dues cerveses Inèdit en la versió de 33 cl.
Atenció i servei, molt bé. No s'utilitza la sala del restaurant si no, una gran taula comunitària en PB.
Ofereixen un bol amb xuxes per acabar la degustació.
Preu 18 €










4 - COORDENADES - 24 de juny de 2014 - dinar

Estèticament bona presentació, amb 3 tastets sobre una pissarra, on destaquen tots els tastets, excepte "Amanida de tallarines d'ou".
Gustativament tots molt bé, amb molt bon producte i tècnica, destacant el peix fregit i la teula d'arròs salvatge.
Han entès el tema de tastets per a compartir. Veníem per demanar 2 tastets i fer un dinar i hem fet un, complimentat per un plat de la carta i unes postres. Sensacional. Serveixen la cervesa Inèdit en la versió reduïda de 33 cl en dues ampolles, correcte.
Presentacions compartibles per a dues persones, excepte els tallarines.
Atenció i servei, molt bé, amb acomodament a la zona de l'entrada.
Preu 15,50 €






5 - EL PA VOLADOR - 29 de juny de 2014 - migdia

Estèticament molt bona presentació de tots els tastets, sent el més fluixet "Somni causat per una abella" però de molt bon sabor.
Gustativament tots molt bé, amb molt bons productes i elaboració, amb una preparació en taula "Rosa meditativa".
No els fan per a compartir sinó individualment i per a nosaltres compleixen la funció d'un àpat relativament lleuger, que nosaltres hem ampliat amb unes postres.
Un punt negatiu és la cervesa que ells interpreten que quan van dues persones encara que demanin dos tastets ells només posen una cervesa inèdit de 75 cl. Preguntats que posen si va una sola persona ens diuen que una cervesa de 75 cl. Incomprensible.
Presentacions no compartibles.
Personal molt correcte i atent (excepte tema cervesa) i especialment un compliment pel cuiner i els seus tastets.
Preu 18 €







6 - MESON ASADOR CASTELL - 21 de juny de 2014 - vespre

Estèticament bona presentació, destacant "Mediterrani i Pirineus".
Gustativament tots molt bé, amb molt bon producte i cocció, excel·lent la gamba.
Compleix la funció d'un sopar relativament lleuger sense final dolç i d'un dinar complert si es fa individualment, la qual cosa no descartem, doncs val la pena repetir.
Presentacions relativament compartibles per a dues persones.
Personal molt correcte.
Preu 18 €





7 - EL MOTEL - 23 de juny de 2014 - dinar

Estèticament bona presentació, destacant "Espines d'anxova de Port LLigat". La "Brandada de bacallà en textures de Figueres" i "Petites croquetes de marisc, la seqüència de la llagosta" es presenten juntes, amb uns xips de iuca excel·lents.
Gustativament tots molt bé, amb molt bon producte i elaboració, destacant les petites croquetes d'escórpora, rap i llagosta, els espàrrecs, la truita,.....tots.
Vam demanar 2 tastets que compleixen la funció d'un dinar, que vam acabar amb un suflé de xocolata superb. Serveixen la cervesa Inèdit en la versió reduïda de 33 cl quan en els altres llocs és de 75 cl.
Presentacions relativament compartibles per a dues persones.
Atenció i servei, de meravella. Terrassa molt agradable.
Preu 18 €






8 - CAN COSTA - 21 de juny de 2014 - migdia

Estèticament en destaquen tots excepte els cargols.
Gustativament tots molt bé.
Compleix la funció d'un sopar relativament lleuger amb un final dolç i d'un dinar complert si es fa individualment, la qual cosa no descartem, doncs val la pena repetir.
Presentacions relativament compartibles per a dues persones.
Obsequien amb un aperitiu amb olives i fuet.
Personal molt atent.
Preu 18 €








9 - TRANSIT i RE-VISITAT - 13 de juny de 2014 - vespre

Estèticament destaquen el "Monstre blanc adormit", "Ous al plat sense plats" i la "Natura morta al clar de lluna".
Gustativament ens ha agradat molt els "Cignes que reflexes amb elefants" pit de pollastre amb cor de foie.
Compleix la funció d'un sopar relativament lleuger amb un final dolç.
Perfectament compartibles per a dues persones.
Preu 18 €








10 - CAP I POTA - 11 de juliol - sopar

Presenten en primer lloc un platet d'olives (excel·lents) amb un cistellet de cotnes (d'arròs). A continuació serveixen tots els tastets al mateix temps. En un bol "A port lligat m'ocupo del meu hort" (xips de verdures) i tota la resta de tastets (5) en una safata.
Estèticament destaquen la "En la lluna nova anirem a pescar sardines a l'encesa" i "els ous que veia abans de nàixer eren grandiosos..."
Gustativament ens ha agradat molt "els ous que veia abans de nàixer eren grandiosos..." ou de guatlla escalfat sobre un cor de carxofa i la broxeta de tonyina.
He demanat 1 tastet com a sopar. Bé. Totalment compartible encara que com estava sol, tot ha estat per a mi.
Personal atent
Cervesa Inèdit de 75 cl.
Preu 18 €




11 - EL RACO DEL HOTEL RONDA - 6 de juliol - dinar

En primer lloc hem de demanar disculpes doncs les fotografies que haviem fet s'han extraviat i tant sols podem aprofitar una, encara que es veuen els tres primers tastets.
Ho han tractat com un dinar lleuger. Presenten en primer lloc un platet d'olives, un cistellet de pa i uns grissines. A continuació serveixen els 3 primers tastets a mode d'entrants. Segueixen amb el "Somni" (pasta fullada farcida de bolets", "Crucifixió" (porc amb salsa) i s'acaba amb "Formiga" (postres de xocolata), canviant els coberts en cada plat.
Estèticament destaquen la "Crucifixió" i la "Formiga".
Gustativament ens ha agradat molt "El Somni" i la "Formiga".
Hem demanat 2 tastets com a dinar. Bé.
Cervesa Inèdit de 75 cl per a cada tastet. Acabes una mica tocat.
Preu 18 €




12 - EL DYNAMIC - 15 de juny de 2014 - vespre

L'espera és d'aproximadament 15 a 20 min, excepte si aneu un diumenge al vespre que us poden fer esperar 30 min (experiència pròpia). Però l'espera val la pena, inclús per repetir.
Presentació de tots els tastets, execpte el tastet dolç, en una sola safata, sobresortint "L'ou en metamorfosi" i "Rellotges tous".
Gustativament molt correctes tots, especialment la "Temptació de xocolata en forma d'ou xafat" Pa amb xocolata, oli i sal. Algun difícil de compartir.
Servei desbordat (per l'espera de 30 min sense avís previ).
Preu 18 €




13 - BON RETORN - 21 de juny de 2014 - migdia

Local molt selecte amb una atenció despersonalitzada però correcte.
Presentació de tots els tastets junts en dues safates, sobresortint estèticament "La vida ha d'èsser una festa continuada" "...més dolça que la sang" i cara impactant en el plat.
Gustativament tots correctes encara que alguns estaven freds.
Quatre difícilment compartibles.
Preparació que no substitueix un dinar o sopar, ni individualment.
Preu 18 €




14 - CAN QUIM - 15 de juny de 2014 - migdia

No coneixíem el local i ens ha sorprès gratament tant l'acollida com l'entusiasme del personal amb la preparació d'un dossier que acaba demanant els comentaris post degustació.
En aquest cas hem demanat dos tastets per a dues persones per tal de fer un dinar complert. Ens han obsequiat amb un aperitiu a base de mousse d'escalivada i olives i un pa del forn Pere Llobet elaborat amb bigoti per l'ocasió.
Per acabar hem provat les postres que ens han preparat a base d'un tastet de 6 pastissos diferents amb un suplement de 2 €.
Tots els tastets estan influenciats estèticament per treballs d'en Dalí (en els "Cignes reflexats en elefants" hi afegeixen el número 25 en commemoració dels 25 anys de la seva mort), excepte el Si-Gala que simplement juga amb la frase.
Gustativament molt correctes sobresortints el "Si-Gala" dos escamarlans gratinats amb allioli al forn. Atenció a l'allioli bastant fort.
Servei molt atent.
Preu 18 € + 2 € dels postres









15 - LIZARRAN - 18 de juny de 2014 - vespre

L'espera és d'aproximadament 15 a 20 min.
Presentació de tots els tastets, excepte el tastet dolç, en una sola safata, sobresortint "L'ou de Torre Galatea"
Gustativament correctes, especialment els "Taurons i dinosaures" pollastre de l'Empordà amb llagostins marins.
Repeteixen plats del Txot's amb petites variacions.
Vam haver de demanar una cubitera per a la cervesa.
No tenim fotografia de les postres (en els vam menjar abans de pensar-hi).
Preu 18 €



16 - TXOT'S SIDRERIA - 20 de juny de 2014 - vespre

L'espera és d'aproximadament 15 a 20 min.
Presentació de 4 tastets (del 2 al 5) en una sola safata, sobresortint "el primer "ous paranoics" i el darrer "construcció tova".
Gustativament correctes el primer i el darrer, decepcionants els centrals (més pa que res), sense cap motivació ni gustativa, ni estètica ni surrealista. Han agafat plats de la carta i ja està.
Repeteixen plats del Lizarran amb petites variacions.
Servei impersonal sense cap indicació del que presentaven, com si fossin unes patates braves.
Preu 18 €





17 - 1964 - 14 de juny de 2014 - migdia

No hi ha penjada la foto "La barretina" lloses de pollastre i verdures (ens l'hem deixada).
Estèticament destaca el "Tastet de Gala". La presentació de ·El pescador de Cap de Creus" és diferent de la fotografia del fulletó.
Gustativament ens ha agradat molt el "Tastet de Gala" sushi temporitzat amb salmó i hem provat per primer cop edemanes de soja al vapor (no està malament). Cuina empordanesa i japonesa.
Algún tatstet difícilment compartible.
Servei voluntariós però fluix.
La cervesa Inèdit que ens han portat ha estat de 50 cl en lloc de 75 cl (vigileu) i sense cubitera amb gel.
Preu 18 €







18 - NOU SABOYA - 30 de juny de 2014 - vespre

Sense cap aportació interessant. Potser "els llavis de mil fulls" se'n salvaria estèticament. Presentats en un únic plat, això si, acompanyat d'una panera amb pa amb tomàquet.
Gustativament normalet tirant a fluix.
Difícilment compartible.
Per a una persona és un dinar o sopar sense postres.
Servei correcte malgrat que no avisen que l'espera, en el meu cas ha estat de 25 min, amb la cervesa de 33 cl calenta quan ha arribat els tastets. M'han ofert una altra sense cap cost. Perfecte.
Preu 14 € (al menys no cobren 18 € com en altres llocs)





19 - CAN MODEST- 14 de juny de 2014 - vespre

Excepte el "Fotoretrat de Dalí" la resta són tapes de plats existents a la carta, presentats en dues safates amb tres tastets en cadascuna. No han tingut en compte que són dues les persones que haurien de gaudir dels tastets i es fa difícil compartir-los.
Gustativament correcte, però res surrealista, amb una cuina típica d'assador.
Servei molt atent.
Preu 18 €




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Esperem els vostres suggeriments ...