divendres, 29 d’agost del 2014

Bar-Restaurant La Fraternal. Espolla

21 de juliol de 2014

Als GormandsFiguerencs ens agrada molt l'arròs i també els cargols. I vet aquí que en una conversa entre gormands (gràcies Mònica) ens assabentem que a Espolla hi ha un local on les seves especialitats son precisament l'arròs a la cassola i els cargols a la llauna. Recavem informació i fem la nostra reserva un dissabte a migdia, que ja ha d'incloure el que voldrem per a dinar.

Ens presentem al local, situat al casc antic d'Espolla, molt cèntric. Es tracta d'un edifici d'estètica modernista en l'exterior, mentre que l'interior a més de la sala bar-restaurant i pràcticament local social, disposa d'una sala teatre, doncs també és la seu de la societat La Fraternal. El seu acabat és molt senzill, amb una gran barra i taules comunitàries, on seus a mida que els clients van entrant, amb estovalles i tovallons de paper. També fa la funció de botiga de queviures del poble. El dia que vàrem anar hi havia força gent del poble, tant a la barra del bar com a les taules al servei del bar.





El personal del local ens ubica en un extrem d'una taula allargada i ens demana confirmar l'encàrrec de l'arròs a la cassola que posen en marxa immediatament. Volem vi negre i ens porten un vi d'Espolla amb embotellat especial pera La Fraternal i un aigua gran de Viladrau, juntament amb una panera de pa.


A continuació ens porten una plata d'amanida amb enciam, tomàquet, ceba i olives i un plat complert amb diferents embotits, molt interessant.


Quan estem acabant ens diuen que volem afegir, diem que una ració de cargols (m'encanten) i també ens ofereixen calamars a la romana que acceptem. Els cargols a la llauna amb una picada d'all i julivert, ventresca i embotits (amb predomini de la botifarra negra) boníssims i en una bona ració i els calamars molt ben arrebossats.


Quasi estem tips i ens trauen una cassola d'arròs mariner amb llagostins i sèpia, impressionant. Deixem que reposi per a que s'evapori un xic i la tastem (ens volíem emportar per a casa quasi tot l'arròs en uns recipients que ja tenen a l'efecte). Irresistible. Ens emportem menys del que pensàvem.


I de postres ens ofereixen un flam casolà, bé.



Tot això per 15 €, és un molt bon preu. En altres taules vam veure que la gent també demanaven carn de xai o rostit, que servien amb unes grans plates de patates o mongetes i d'entrants també oferien croquetes. I no podem explicar res més perquè no tenen carta ni menú escrit. Tot és de paraula i està molt bé. És un lloc ideal per a menjar arròs i cargols (cal anar amb gana) i a més els grups trobaran un lloc ideal.

Café-Bar La Fraternal
Pl Carme 4, Espolla
Horari: tots els dies de 9h a 24h
tel 972563004tmail.com
bbicv@hotmail.com
http://www.lafraternal.com/



3 comentaris:

  1. A Espolla també vaga molt la pena "La Cassoleta" (antic Can Manel de Llança) on us recomano demanar la boullabaise i "Can Manela" que és una fonda on els guisats son de festa major per un preu molt raonable.

    Esther

    ResponElimina
    Respostes
    1. La Cassoleta el vam visitar l'any passat i no tenim gaire bon record tant pel producte com pel tracte i això que ens havien parlat bé. Però un mal dia el podem tenir tots, començant per nosaltres mateixos. Ho tornarem a provar. I en quant a Can Manela també tenim bones referències i el visitarem properament. Moltes gràcies pels teus comentaris.

      Elimina
  2. Bé, encara que és veritat que un mal dia el pot tenir tothom és ben cer que el darrer cop que vaig estar-hi va ser fa tres anys però és dels llocs on et queda el bon record que et fa pensar en retornar en quan tinguis ocasió.
    Ho faré amb un esperit mes crític... ;-)

    Esther

    ResponElimina

Esperem els vostres suggeriments ...