11 Setembre 2014
En aquesta
entrada volem fer esment d’una parada del Mercat de Fruites i Verdures de la
Plaça de Catalunya de Figueres que ens ha sorprès agradablement. Es tracta de
la parada “Els hortets de Mollet” regentada per en Carles, de Cal Flequer, de
Mollet de Peralada, ubicada a les coordenades aproximades 42°15'57.3"N 2°57'51.0"E enfront d’una parada de mels molt
ben posada, a tocar del carrer Castelló. Data del Nadal del 2012.
Xerrant amb en Carles ens va explicar que la seva
parada és de “fruita certificada ecològica i producció pròpia”. La seva
filosofia és que sigui una menja bona, molta diversitat i net i per això es va
decidir a conrear els productes que a ell li agraden i de la forma per a poder
aconseguir-ho.
La fruita certificada ecològica la compra a d’altres
productors per tenir més varietat excepte el raïm moscat (excel·lent), les
figues i les pomes royal gala que són dels seus propis horts.
En quant a les verdures de producció pròpia ens ha
sorprès la gran quantitat de varietats que porta. Nosaltres que som uns amants
dels tomàquets i que segons on els compres ja no tenen gaire gust, hem gaudit
de les explicacions d’en Carles de les característiques de cadascun dels tomàquets
que portava i dels seus preferits, escollint-los de les caixes un a un doncs
estan tots junts i barrejats. Així ens ha parlat de les varietats del dia que
eren: Pera, Pera plena, Montserrat, Ananasove, Pebrot, Zebra verda, Lemon boy,
Raf pata negra, Cor de bou liguria, Black
russian, Negra de Crimea, Cherry, etc.
Hem parlat de les varietats de la mongeta tendra que
disposava a primera hora (després ja havien desaparegut unes quantes), Llarga
fina (de la mantega, molt apreciada), Llarga ampla, Contender, Mongetons de
metro (l’hem provada i molt bé, encara que feien uns dos pams), Charlots, etc.
De pebrots hem vist les varietats Bitxo Girona (per a confitar
ens diu una clienta assídua, Isabel Montalà), Morro de bou (per a escalivar), Italià
(per a fregir), Padrón, Piquillo, Picant, etc.
De carbassons trobem el Blanc país, verds, Black beauty, Dolç (que em dona a prova-lor cru i el trobo bo). També tenen albergínies Llargues, Rodones, Gandia, Blanca. Patates en les varietats Bufet (molt buscades pels restauradors), mona lisa, vermella. I conrea fins a 15 varietats de verds, Enciam, Cabdells, Xicoira, Crèixens, Rúcula, etc. encara que avui només en portava 7 varietats.
Altres productes dels que disposa són: carbassa dolça
(del cacauet), de en te de Figueres petita, Figueres gran, de Toulouges, ceba blanca i escalonies, alls molt petits (els té mig amagats en un cubell
per a les clientes més grans) que l’Isabel ens explica que se’ls menja en cru
amb molt de gust, remolatxa, etc.
I per acabar-ho d’adobar, per encàrrec porta ous de
les gallines de casa, encara que això ho diem amb un to més baix.
No el busqueu abans de les 9h del matí de dimarts, dijous i dissabte (els altres paradistes a les 6h ja comencen a estendre els seus productes) perquè en Carles a aquelles hores està collint els productes del seu hort que posteriorment oferirà recent collits. Val la pena l’espera. Però no us encanteu que els millors productes volen a primera hora.
Els hortets de Mollet
Mercat
de fruites i verdures
Plaça
de Catalunya. Figueres
Dimarts,
Dijous i Dissabtes, de 9h a 14h
Es de les millors parades del mercat de Figueres. Val la pena pagar una mica més per gaudir de productes bons de debó.
ResponEliminaImprescindible.