Març 2013
Menjar per emportar
amb barra de bar i restaurant (5 taules interiors de 2/4 persones) amb
productes de temporada i de proximitat, conjugant la cuina tradicional i la
creativa amb un menú per a emportar (5,95€) o menjar in situ (9,95€ amb pa, beguda
i cafè).
Sortint
de Figueres per la carretera d’Olot, en l’illa següent a l’ocupada per la
benzinera (mateix costat) veureu un local amb aspecte modern amb el rètol de
Cuina22, amb un tendal fosc i unes taules i tamborets blancs. Bàsicament és un
local amb menjar per a emportar, però els seus productes poden ser degustats
allà mateix tant en barra com en les poques taules de que disposa.
El
seu artífex és en Marc Margall que el va inaugurar el gener del 2011. Fins
llavors regentava amb el seu germà el local Polleria Montserrat del carrer
Vilafant inaugurat el 1972 pels pares i convertida actualment en un local de
menjars preparats Montserrat Càtering. La seva inquietud i emprenedoria el van
portar a deixar el negoci familiar, i després d’unes laborioses obres en el
local (dissenyat per en Guillem Baqué) i l’edifici que el conté, muntar el nou
concepte de menjar per emportar o degustar in situ, amb productes de temporada
i de proximitat, combinant cuina tradicional i creativa.
En
Marc ha aconseguit que els clients que hi van, també hi tornin i a més ho
recomanin. Podem comprovar que mentre ocupem una taula per fer un dinar un
dimarts, la gent que va entrant per demanar la seva comanda es tractada
(majoritàriament) pel seu nom. Explica els seus plats amb molta cura i
aconsella segons els gustos dels clients i els plats del dia.
I
arriba el nostre torn. Som dos gormands que volem menjar el menú del dia. Podem
triar qualsevol dels primers plats que hi ha exposats (en altres locals com el
del carrer Vilafant ho limiten a dos productes). Hem triat uns fideus xinesos
amb salsa yakisoba (amb verduretes i trossets de truita, una mica freds) i
rotlle de formatge de cabra amb verdura, pastanaga i ceba sobre uns enciams i
una peça de pissarra, cruixents.
Per
als segons, ens hem decantat per unes aletes de pollastre al pebrot dolç sobre
una capa de làmines de patates i ceba cuinades al forn (magnífiques) i unes
hamburgueses de secret ibèric amb mostassa sobre un puré de patates (amb la
carn al punt i el toc adequat de pebre negre també saborosíssima).
Ens
asseiem en unes cadires amb “recolzabraços” molt còmodes, d’un material plàstic
blanc, a l’igual que les taules, tamborets de la barra i resta de mobiliari, i
observem el local amb un look modern i contemporani, amb paviments de fusta amb
lamel·les àmplies, parets amb revestiment de pissarra, sostres projectats amb
aïllament vist contra el foc i instal·lacions viste,s i una gran vidriera vers
el carrer per a veure i ser vistos (les persones i els productes). Veiem entrar
i sortir molts clients en busca del seu menú per emportar (nosaltres tornarem
demà i també ens l’emportarem).
Ens
demanen què volem beure. Demanem una aigua sense gas (ens porten una ampolla de
plàstic Aquabona de 350 ml, una mica escassa per un dinar) i una copa de vi
negre (del celler Pere Guardiola de Campmany). Mentre esperem, ens porten un
aperitiu amb dos trossets de pop sobre un puré de patates i un recipient amb
tapa on hi ha el pa. Seguim esperant (s’han oblidat dels nostres primers plats)
i ho compensen amb un altre aperitiu amb peixet fregit (ha valgut la pena
esperar 10 minuts més).
Després
de degustar els plats que havíem encomanat, triem els postres: un semifred
d’avellana (amb una galeta i sirop de xocolata) molt interessant i maduixes
saltejades amb mòdena sobre iogurt, magnífic.
Ho
hem rematat amb un cafè Lavazza. El preu ha estat de 19,90 €, bona relació
qualitat/preu amb molt plats per triar (alguns segons poden portar suplement).
En
una pissarra sobre l’aparador dels plats veiem anotats algun preus. Ens fixem
en un: “menú de tapes divendres i dissabtes” a 20€ (beguda a part). Preguntem i
en Marc ens diu que es tracta de 6 tapes fredes i 6 tapes calentes que varien
en funció del que ofereixi el mercat.
Un dia després del dinar comentat, provarem el menú per emportar. En el dinar d’ahir vam veure que molta gent
s’emportava la lasanya vegetal fins que es va acabar. Com hem arribat aviat i
encara n’hi ha, la demanem. Es tracta d’una lasanya de tres pisos, amb una capa
d’espinacs amb parmesà, una altra d’albergínia i carbassó i finalment una de
tomata, ceba i pebrot, tot cobert amb una beixamel i formatge ratllat acabat
gratinat, molt bona. De segon ens emportem un tac de tonyina vermella amb salsa
de jengibre i soja (porta un suplement d’1,5€ però s’ho val), feta per fora i
poc feta per dintre. Per rematar-ho, de postres demanem flam de romaní, molt
bé. Emportar-se un dinar gairebé gastronòmic a casa, amb aquests preus és un
luxe.
Altres
gormands (amb molt criteri) ens han recomanat el sushi que prepara en Marc per
encàrrec a 1 € la peça i que podem testimoniar que mentre érem allà, ho van
encarregar tant en visita al local com per telèfon. Deu ser bo. Un altre cop ho
provarem i us ho direm.
Les
inquietuds d’en Marc també van per oferir cursos de cuina que podeu veure en la
seva web.
Menjar per emportar
Cuina22
Carretera
d’Olot nº 22. Vilafant
972506202
Horari:
Dimarts
a Dijous: 9h a 19h
Divendres
i Dissabtes: 9h-16h / 19h30-23h
Diumenges:
9h30-15h
Carta
Menú
familiar
Menú
bufet
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Esperem els vostres suggeriments ...