dimecres, 3 d’abril del 2013

Menjar per emportar Cuina22. Figueres



Març 2013

Menjar per emportar amb barra de bar i restaurant (5 taules interiors de 2/4 persones) amb productes de temporada i de proximitat, conjugant la cuina tradicional i la creativa amb un menú per a emportar (5,95€) o menjar in situ (9,95€ amb pa, beguda i cafè).

Sortint de Figueres per la carretera d’Olot, en l’illa següent a l’ocupada per la benzinera (mateix costat) veureu un local amb aspecte modern amb el rètol de Cuina22, amb un tendal fosc i unes taules i tamborets blancs. Bàsicament és un local amb menjar per a emportar, però els seus productes poden ser degustats allà mateix tant en barra com en les poques taules de que disposa.

El seu artífex és en Marc Margall que el va inaugurar el gener del 2011. Fins llavors regentava amb el seu germà el local Polleria Montserrat del carrer Vilafant inaugurat el 1972 pels pares i convertida actualment en un local de menjars preparats Montserrat Càtering. La seva inquietud i emprenedoria el van portar a deixar el negoci familiar, i després d’unes laborioses obres en el local (dissenyat per en Guillem Baqué) i l’edifici que el conté, muntar el nou concepte de menjar per emportar o degustar in situ, amb productes de temporada i de proximitat, combinant cuina tradicional i creativa.



En Marc ha aconseguit que els clients que hi van, també hi tornin i a més ho recomanin. Podem comprovar que mentre ocupem una taula per fer un dinar un dimarts, la gent que va entrant per demanar la seva comanda es tractada (majoritàriament) pel seu nom. Explica els seus plats amb molta cura i aconsella segons els gustos dels clients i els plats del dia.

  
I arriba el nostre torn. Som dos gormands que volem menjar el menú del dia. Podem triar qualsevol dels primers plats que hi ha exposats (en altres locals com el del carrer Vilafant ho limiten a dos productes). Hem triat uns fideus xinesos amb salsa yakisoba (amb verduretes i trossets de truita, una mica freds) i rotlle de formatge de cabra amb verdura, pastanaga i ceba sobre uns enciams i una peça de pissarra, cruixents. 

 
Per als segons, ens hem decantat per unes aletes de pollastre al pebrot dolç sobre una capa de làmines de patates i ceba cuinades al forn (magnífiques) i unes hamburgueses de secret ibèric amb mostassa sobre un puré de patates (amb la carn al punt i el toc adequat de pebre negre també saborosíssima). 


Ens asseiem en unes cadires amb “recolzabraços” molt còmodes, d’un material plàstic blanc, a l’igual que les taules, tamborets de la barra i resta de mobiliari, i observem el local amb un look modern i contemporani, amb paviments de fusta amb lamel·les àmplies, parets amb revestiment de pissarra, sostres projectats amb aïllament vist contra el foc i instal·lacions viste,s i una gran vidriera vers el carrer per a veure i ser vistos (les persones i els productes). Veiem entrar i sortir molts clients en busca del seu menú per emportar (nosaltres tornarem demà i també ens l’emportarem).



Ens demanen què volem beure. Demanem una aigua sense gas (ens porten una ampolla de plàstic Aquabona de 350 ml, una mica escassa per un dinar) i una copa de vi negre (del celler Pere Guardiola de Campmany). Mentre esperem, ens porten un aperitiu amb dos trossets de pop sobre un puré de patates i un recipient amb tapa on hi ha el pa. Seguim esperant (s’han oblidat dels nostres primers plats) i ho compensen amb un altre aperitiu amb peixet fregit (ha valgut la pena esperar 10 minuts més). 



Després de degustar els plats que havíem encomanat, triem els postres: un semifred d’avellana (amb una galeta i sirop de xocolata) molt interessant i maduixes saltejades amb mòdena sobre iogurt, magnífic.



Ho hem rematat amb un cafè Lavazza. El preu ha estat de 19,90 €, bona relació qualitat/preu amb molt plats per triar (alguns segons poden portar suplement).


En una pissarra sobre l’aparador dels plats veiem anotats algun preus. Ens fixem en un: “menú de tapes divendres i dissabtes” a 20€ (beguda a part). Preguntem i en Marc ens diu que es tracta de 6 tapes fredes i 6 tapes calentes que varien en funció del que ofereixi el mercat.

Un dia després del dinar comentat, provarem el menú per emportar. En el dinar d’ahir vam veure que molta gent s’emportava la lasanya vegetal fins que es va acabar. Com hem arribat aviat i encara n’hi ha, la demanem. Es tracta d’una lasanya de tres pisos, amb una capa d’espinacs amb parmesà, una altra d’albergínia i carbassó i finalment una de tomata, ceba i pebrot, tot cobert amb una beixamel i formatge ratllat acabat gratinat, molt bona. De segon ens emportem un tac de tonyina vermella amb salsa de jengibre i soja (porta un suplement d’1,5€ però s’ho val), feta per fora i poc feta per dintre. Per rematar-ho, de postres demanem flam de romaní, molt bé. Emportar-se un dinar gairebé gastronòmic a casa, amb aquests preus és un luxe.



Altres gormands (amb molt criteri) ens han recomanat el sushi que prepara en Marc per encàrrec a 1 € la peça i que podem testimoniar que mentre érem allà, ho van encarregar tant en visita al local com per telèfon. Deu ser bo. Un altre cop ho provarem i us ho direm.

Les inquietuds d’en Marc també van per oferir cursos de cuina que podeu veure en la seva web.

Menjar per emportar Cuina22

Carretera d’Olot nº 22. Vilafant
972506202
Horari:
Dimarts a Dijous: 9h a 19h
Divendres i Dissabtes: 9h-16h / 19h30-23h
Diumenges: 9h30-15h

Carta
Menú familiar
Menú bufet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Esperem els vostres suggeriments ...