Maig 2013
Una bona opció per a
fer una parada al migdia, al centre antic i comercial de Figueres, per a un
dinar lleuger en un local modern acompanyat d’art a les parets.
Un
bon dia passejant pels carrers del rovell de l’ou de Figueres, veiem al carrer
dels Tints, i més concretament, davant del “Cafè dels Tints”, una pissarra amb
el menú escrit on els plats ens criden molt l’atenció i com no! el preu també. Anotat a la nostra llibreta
per a provar-lo.
I
aquí som, un divendres del mes de maig a les 13:10h, us preguntareu per què
fem esmena de l’hora tant concreta, doncs molt senzill, us recomanem que hi
aneu d’hora o reserveu, ja que nosaltres avui hem tingut sort perquè amb 10
min. totes les taules ja són plenes.
Es
tracta d’un local modern i desenfadat, obert el juliol del 2004 per en Josep i
altres socis, dissenyat per ells mateixos, amb un parquet de fusta
envernissada, parets pintades amb arrambador inferior d’acer i sostre amb
plaques individualitzades que amaguen un sostre pintat fosc per on passen
instal·lacions. L’enllumenat és indirecte amb focus directes per a les
exposicions que acull el local. El mobiliari és a base de taules de fusta i cadires de polipropilè (còmodes)
encara que també disposen d’un banc corregut en algun racó del local. També
disposa d’una petita terrasseta exterior (amb 4 taules molt sol·licitades).
Aquestes
exposicions es renoven cada mes (durant el mes d’abril exposa Quim Farrés). El
local també acull presentacions de llibres, exposicions de fotografia, concerts
i altres esdeveniments.
És
més un cafè on prendre un esmorzar (tenen una oferta d’entrepà tipus xapata amb
qualsevol embotit, un got de suc de taronja industrial i cafè amb llet –pot ser
de soja- per un preu de 2,90€, molt digne) tot llegint el diari o un cafè o unes
cerveses o una copa al vespre, que un restaurant, però com estem al migdia i
també fan dinars, ho provem.
De
seguida ens vénen a preguntar quina ha estat la nostra tria de plats, i ens
diuen el que hi ha avui en el menú:
Primers:
Favetes amb mostassa i pernil – Amanida Oriental amb brots de soja – Crema de
Carbassa i pastanaga
Segons:
Quinoa amb verdures – Xurrasco de vedella amb guarnició – Gratinat de patata i
salmó
Especificarem,
com no!!, que som 3 gormands i la nostra tria és la següent: una de favetes amb
mostassa i pernil, dues d’amanida Oriental amb brots de soja. Els nostres
segons són: un de gratinat de patata i salmó i dos de quinoa amb verdures. Per
veure aigua i dues copes de vi.
No
tarden gens a portar-nos l’aigua de mig litre marca Veri i dues copes generoses
d’un vi negre de l’Empordà (Verdera), també un cistellet amb el pa, on avui hi
ha dues varietats: blanc i de sèsam, no
ho podem evitar i abans que ens portin els primers ja hem provat el de sèsam,
boníssim!!!
Aviat
tenim davant nostra els primers; Favetes amb mostassa i pernil: les
favetes tendres venen amanides amb oli, vinagre de Mòdena, sèsam i pernil,
acompanyades d’enciam variat , tomates “Cherrys” i olives. Ens han sorprès
gratament, ja que majoritàriament les faves les mengem estofades i aquestes
són presentades en versió amanida, per la qual cosa entren molt bé, és
un bon plat refrescant per aquests dies de maig. Amanida Oriental amb brots
de soja: enciam variat, tomates “Cherrys”,
olives, brots de soja, algues, tot amanit amb vinagre de Mòdena. Les algues li
donen un gust marí a la nostra amanida i diferent a les que solem provar, bé.
I
anem pels segons; Gratinat de patata i salmó: presentat amb capes de patata, salmó i ceba
tot ell gratinat, si us agrada el salmó us recomanem aquest plat on la dolçor
de la ceba no disfressa el gust del peix, Perfecte!!. Quinoa amb verdures,
en primer lloc us farem cinc cèntims de què és la quinoa per aquells que no ho
sapigueu, ja que no és molt habitual a les nostres taules (“és un pseudocereal,
degut a l’alt contingut de midó. El seu us és com un cereal. Molt rica en
proteïnes i minerals ). A nosaltres ens la presenten com si fos un volcà
coronat per ceba cruixent i on anirem trobant, barrejat amb la quinoa, les
verduretes saltejades; trossets de carbassó, carrota, pebrot vermell,
albergínia, xampinyons,... tot voltant l’acompanya una vinagreta d’all i
julivert. El gust agradable de la quinoa i la seva textura suau, juntament amb
la combinació de les verduretes i la vinagreta, ens fa gaudir moltíssim
d’aquest plat.
Les
postres: per triar tenim; maduixes, flam de cafè o de formatge o d’ou, iogurt
natural, Sacher, pastí de xocolata i nous. La tria serà variada aquesta vegada:
Flam de cafè; no serà l’última vegada que el demanem ja que té el punt
just del gust del cafè. Maduixes; molt ben marinades perquè realcen
moltíssim el gust de la maduixa. Sacher; plat dedicat plenament als bons
xocolaters.
Per
acabar demanem dos cafès, els quals, són curtets, pels bons cafeters com ara
nosaltres, perfectes i a més a més per acabar un bon dinar.
Preu
total del dinar: 32,40 euros.
En
els Tints s’utilitzen majoritàriament productes ecològics i de comerç just, com
el cafè de Filosofia Q, entre d’altres, tal com ens diu en Josep.
Café
dels Tints
Carrer
dels Tints nº 10. Figueres
972502889
Horari:
De dilluns a dissabte de 8h – 22h
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Esperem els vostres suggeriments ...