dimarts, 25 de juny del 2013

Càlid Café. Figueres



Juny 2013
Menjar de qualitat amb un preu mitjà (laborables 12,5€ i dissabte 15€) en un petit local amb gran afluència de gent.

Si heu de reservar al Càlid café per a dinar, us preguntaran si al primer torn (13h) o al segon torn (14h30) ja que la demanda supera l’oferta. I això vol dir que hi ha molta demanda. I si hi ha molta gent, vol dir que el boca a boca, funciona molt bé. Ja està molt arrelat amb clientela assídua.
 



El local s’ubica al carrer Pep Ventura, recentment de vianants (Càlid). I també és Càlid el local, potser per la proximitat de les taules i gent. La forma quadrada del local amb una petita barra al fons, també serveixen esmorzars i berenars o simplement prendre alguna cosa, amb parets de vidre sobre paper o fusta, fals sostre de virutes de fusta i paviment de porcelanato, amb taules i cadires (algunes amb braços) de material sintètic, mentre un banc de fusta recorre la paret del mateix material, enllumenat indirecte a paret de fusta i directa sostre, també contribueixen a la Calidesa del local, malgrat que l’acústica del local que és millorable. També disposen de 3 o 4 taules exteriors.



Es tracta d’un negoci familiar obert el 2005. Actualment en Joan Garcia porta magistralment les regnes de la cuina (va treballar 22 anys al desaparegut restaurant Biarnés, un dels preferits d’en Dalí, al Travé i al Suprem) i la Puri Garcia i una altra germana porten la sala (elles dues juntament amb quatre germans més també van treballar al Viarnés).

Anem en dissabte al segon torn. Ens hem d’esperar uns minuts donada la gran afluència de gent. Asseiem a una tauleta (no són gaire grans). Ens posen unes estovalles individuals de paper amb tovallons també de paper i ens deixen el menú.

Avui de primer podem triar entre Gaspatxo, Mongeta fina saltejada amb gambetes i els plats que hem triat: Amanida tèbia de xampinyons al grill i encenalls de foie (en un plat rodó disposen diversos enciams, cabdells, tomàquet xerri, pastanaga, xampinyons laminats tebis, encenalls de foie i una potent vinagreta, ben combinats) i Torrada amb escalivada i anxoves (una torrada no gaire gran amb una escalivada melosa i 4 anxoves sensacionals guarnida amb unes fulles d’enciams, tomàquet xerri i unes gotes de vinagreta en una excel·lent composició continguda en un plat quadrat).

  
De segon podíem triar entre Calamars a la planxa, Entrecot grillé (suplement 4€) i els plats que hem triat: Bacallà a la Donosti (un bon tros de bacallà sense espina, esplèndid, condimentat amb all cremat i pebre vermell, al punt de picant, acompanyat d’un puré de patata xafat a mà) i un Magret d’ànec a la planxa (disposat sobre un llit de patates fregides petites i boníssimes, tot cobert amb una salseta de trompetes de la mort), tots dos plats per sucar-hi pa.


 Per beure hem demanat vi de la casa (vi negre d’Espolla), aigua sense gas (Les Creus). El pa que serveixen és de la fleca Pere Llobet.

De postres (totes de la casa) hem tingut feina per poder triar-les, ja que totes ens atreien: Carpaccio de pinya, Flam d’ou, Crema catalana, Mousse de iogurt i hem triat Pastís tatin en got (es tractaria d’una descomposició de la fórmula tradicional amb pomes tèbies amb vainilla i un polsim de xocolata en pols, presentades en un got, bastant encertada) i un Coulant de xocolata (amb una nou en el seu interior, presentat amb un gelat de vainilla i xocolata en pols, molt bona). Ho hem encertat.

  
Hem finalitzat el dinar amb un cafè Mocay (Girona) molt correcte.


Ens comenten que el darrer dissabte de cada mes, en Joan Garcia prepara un arròs negre per llepar-se els dits (ens ho apuntem a l’agenda per reservar taula ja que estan molt sol·licitades). Els dijous toca paella valenciana.

Càlid Café

Carrer Pep Ventura nº 13. Figueres
Tel: 972678348
Horari: Dilluns a Dimecres de 8h a 19h
           Dijous a Divendres de 8h a 1h

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Esperem els vostres suggeriments ...