dilluns, 4 de novembre del 2013

Restaurant Can Maret. Vilademuls


Octubre 2013

Restaurant a peu de carretera entre Figueres i Girona, poc freqüentat, però que paga la pena inclús el desplaçament des de qualsevol indret. S’ho val i amb escreix.

Havíem passat molts cops per la carretera a l’alçada de Vilademuls a l’hora dels àpats, quan veiem els cartells de restaurant Can Maret, però no ens aturàvem. Els pocs cotxes aparcats denotava poca afluència de comensals. Però una gormand ens va aconsellar que els visitéssim. I no ens hem penedit. Els vam visitar el 24 de setembre de 2013 i hem tornat el 6 d’octubre de 2013 per escriure aquestes línies.


Es tracta d’un gran casalot a Vilademuls, a peu de carretera de Figueres a Girona, a 21 km de Figueres, reconvertit en part en restaurant als anys 50 (podeu seguir la història amb el reportatge publicat el 18 de gener de 2013 a La Vanguardia pel col·lectiu 5 a taula i que es pot descarregar des de la web www.canmaret.es).

A l’entrar al casalot des de l’aparcament passes per una zona de bar, un gran vestíbul i finalment arribes al menjador presidit per una llar de foc sempre en marxa i custodiada per en Lluís. La sala és d’ambient rústic amb algun toc de modernitat en les làmpades sobre les taules (de la botiga Dadà de Figueres) amb taules i cadires de fusta acompanyades de bancs adossats a les parets. El parament de les taules és de cotó i fil blanc, amb copes per la beguda.

Un cop asseguts a la taula, ens donen la carta amb plats setmanals i els plats fixes, tot molt temptador on es nota la sensibilitat pel producte, la seva procedència i la forma de manipular-ho i cuinar-ho, sense emmascarar-lo, traient tot el seu potencial, però d’acord amb els principis del bloc ens decantem pel menú del dia de 15 € (en diumenge també el tenen). Ens porten unes olives com aperitiu mentre esperem, una mica de pa i unes setrilleres d’oli de Pau. Demanem aigua sense gas (Viladrau) i vi negre (Calònia D.O. Empordà).



El menú no el tenen escrit sinó que la Roser ens ho diu i explica (tots són plats que figuren a la carta): de primer podem triar entre “Esparracat de perol amb fesolets de Sant Pau i ceba confitada”, molt melosos, “Espàrrecs verds saltejats amb pernil i ou ferrat” amb una mica de tòfona ratllada i “Amanida de figues confitades, formatge de cabra, crustons i altres condiments” amb una bona vinagreta, que són els que triem, a part d’oferir-nos també “Carpaccio de meló amb formatge, nous, pa torrat i cruixent de pernil”.



De segon la Roser ens ofereix “Peu de porc a la brasa” dues peces, perfectament cuites, “Fetge fresc de xai amb ceba” en petits talls i sal maldon, regat amb un bon xorro doli, que ja vam tastar en l’anterior visita i ens va encantar i “Entrecot de vedella a la brasa”, amb el macerat adequat, tot acompanyat de patates saltejades amb ceba caramel·litzada i bacó, que és el que triem. També ens va oferir “Salmó fresc” i “Pollastre a la brasa”.



 

De postres hem triat “Crep de coulis de taronja amarga amb gelat de vainilla” magnífic, només cal mirar la fotografia i dues racions de “Pastís de poma amb gelat de vainilla” que també havíem tastat en l’anterior visita i que ens va agradar molt. També ens ha ofert “Flam d’ou” i “Gelat de llimona”.


Hem acabat el dinar amb un cafè Nespresso i una xerrada amb en Lluís, la Roser i la seva filla Ingrid (cuinera) que ens explica la seva filosofia de la cuina, a base de producte i manipulació i cocció al moment i donem fe que el resultat és esplèndid.

Ara que s’acosta la temporada de carxofes, farem una visita per tastar-les, doncs sembla ser que és la seva especialitat. Tornarem.

Restaurant Can Maret
Ctra Nacional II, km 734
Vilademuls
Tel: 972560405

Tancat: dilluns i dimarts

1 comentari:

  1. Moltes gràcies per tot: per la visita, per la crítica i per la xerrada que vam tenir ocasió de compartir.
    Un plaer :)!!

    ResponElimina

Esperem els vostres suggeriments ...