Octubre 2013
Restaurant
a peu de carretera entre Figueres i Girona, poc freqüentat, però que paga la
pena inclús el desplaçament des de qualsevol indret. S’ho val i amb escreix.

Es
tracta d’un gran casalot a Vilademuls, a peu de carretera de Figueres a Girona,
a 21 km de Figueres, reconvertit en part en restaurant als anys 50 (podeu
seguir la història amb el reportatge publicat el 18 de gener de 2013 a La
Vanguardia pel col·lectiu 5 a taula i que es pot descarregar des de la web www.canmaret.es).
A
l’entrar al casalot des de l’aparcament passes per una zona de bar, un gran
vestíbul i finalment arribes al menjador presidit per una llar de foc sempre en
marxa i custodiada per en Lluís. La sala és d’ambient rústic amb algun toc de
modernitat en les làmpades sobre les taules (de la botiga Dadà de Figueres) amb
taules i cadires de fusta acompanyades de bancs adossats a les parets. El
parament de les taules és de cotó i fil blanc, amb copes per la beguda.
Un cop asseguts a la taula, ens donen la carta amb plats setmanals i els plats fixes, tot molt temptador on es nota la sensibilitat pel producte, la seva procedència i la forma de manipular-ho i cuinar-ho, sense emmascarar-lo, traient tot el seu potencial, però d’acord amb els principis del bloc ens decantem pel menú del dia de 15 € (en diumenge també el tenen). Ens porten unes olives com aperitiu mentre esperem, una mica de pa i unes setrilleres d’oli de Pau. Demanem aigua sense gas (Viladrau) i vi negre (Calònia D.O. Empordà).
El menú no el tenen escrit sinó que la Roser ens ho diu i explica (tots són plats que figuren a la carta): de primer podem triar entre “Esparracat de perol amb fesolets de Sant Pau i ceba confitada”, molt melosos, “Espàrrecs verds saltejats amb pernil i ou ferrat” amb una mica de tòfona ratllada i “Amanida de figues confitades, formatge de cabra, crustons i altres condiments” amb una bona vinagreta, que són els que triem, a part d’oferir-nos també “Carpaccio de meló amb formatge, nous, pa torrat i cruixent de pernil”.
De segon la Roser ens ofereix “Peu de porc a la brasa” dues peces, perfectament cuites, “Fetge fresc de xai amb ceba” en petits talls i sal maldon, regat amb un bon xorro doli, que ja vam tastar en l’anterior visita i ens va encantar i “Entrecot de vedella a la brasa”, amb el macerat adequat, tot acompanyat de patates saltejades amb ceba caramel·litzada i bacó, que és el que triem. També ens va oferir “Salmó fresc” i “Pollastre a la brasa”.
De
postres hem triat “Crep de coulis de taronja amarga amb gelat de vainilla”
magnífic, només cal mirar la fotografia i dues racions de “Pastís de poma amb
gelat de vainilla” que també havíem tastat en l’anterior visita i que ens va
agradar molt. També ens ha ofert “Flam d’ou” i “Gelat de llimona”.
Hem acabat el dinar amb un cafè Nespresso i una xerrada amb en Lluís, la Roser i la seva filla Ingrid (cuinera) que ens explica la seva filosofia de la cuina, a base de producte i manipulació i cocció al moment i donem fe que el resultat és esplèndid.
Hem acabat el dinar amb un cafè Nespresso i una xerrada amb en Lluís, la Roser i la seva filla Ingrid (cuinera) que ens explica la seva filosofia de la cuina, a base de producte i manipulació i cocció al moment i donem fe que el resultat és esplèndid.
Ara
que s’acosta la temporada de carxofes, farem una visita per tastar-les, doncs
sembla ser que és la seva especialitat. Tornarem.
Restaurant Can Maret
Ctra
Nacional II, km 734
Vilademuls
Tel:
972560405
Tancat:
dilluns i dimarts
Moltes gràcies per tot: per la visita, per la crítica i per la xerrada que vam tenir ocasió de compartir.
ResponEliminaUn plaer :)!!