divendres, 31 de gener del 2014

Restaurant 9suprem. Figueres

Febrer 2014

Hem volgut constatar si el dinar que vam fer el gener (relatat més abaix) era un miratge o era real en una altra visita. I realment la relació qualitat/preu és insuperable. Aqui van unes imatges del que vam poder tastar el dissabte 8 de febrer per un preu de 26 € (vam demanar un magret amb un suplement de 6 €):







Gener 2014

Un restaurant molt valorat pels clients (núm. 1 de Figueres segons Tripadvisor) i potser, amb raó.

Ja feia un temps que tot mirant la web de Tripadvisor per buscar informació puntual d'algun restaurant de Figueres, observàvem que el 9suprem estava instal·lat en les primeres posicions dels 103 restaurants de Figueres que tenen controlats d'alguna manera. Ens vam presentar un dissabte cap a les 13 hores sense reservar i la nostra sorpresa va ser que ja ho tenien tot ple o reservat (vam pensar que això ja insinuava que era un restaurant molt valorat pels comensals). Així que tornant un dia laborable amb reserva, vam poder gaudir d'un àpat amb una relació qualitat/preu molt i molt interessant.


El local està a la zona dels jutjats i mossos d'esquadra, davant d'una amplia zona amb aparcament. La primera impressió és la d'un local modern i contemporani sense estridències amb una primera zona amb la barra, una zona d'espera amb premsa diversa i una zona de taules que es perllonguen fins al final del local on aquest s'amplia amb molta llum natural a través d'unes grans vidrieres. Els materials emprats no són els més adequats per una bona acústica i això es nota i molt. La música ambiental endolceix l'ambient sorollós del local.

Ens instal·lem a una taula (una mica petita) a la zona més ampla del local, parada amb unes estovalles per a dos i tovallons de paper i mentre esperem els plats que hem triat, ens porten unes olives gaspatxa com aperitiu, a més del vi de la casa "Legítimo" de Cariñena, aromàtic, fresc, agradable i que combina amb quasi tot (ens hagués agradat més un vi de l'Empordà) i aigua de Viladrau. També ens porten el pa, en aquest cas de la fleca Bellsolà. Disposen d'un menú a 10 € amb 4 plats de primer i 3 de segon i, a més, 3 segons amb suplement.


I comença el dinar. De primer hem triat "trinxat de la Cerdanya amb patata, col, ceba i botifarra de perol" esparracada i amb un polsim de julivert, que ens ha emocionat amb tots els sabors dels components i alhora  la seva combinació, i els "espaguetis amb pisto de verduretes i ou ferrat", però que no hem gaudit tant com del trinxat, doncs la pasta no s'impregna dels sabors del pisto i de l'ou massa fet. Tot molt ben presentat amb una vaixella de mides i formes variades i amb unes quantitats per a què no et quedis amb gana.


De segon hem volgut provar un plat del menú del dia i un plat amb suplement (4 €). Hem demanat "estofat de vedella amb llit de patata", perfecte, amb una carn melosa, tendra, magníficament presentada amb un toc de pebre, sobre un llit de patates laminades  i "llenguado amb picada de farigola" també molt ben presentat, cuinat a la planxa amb una carn ferma amb regust a la farigola, a la banda vista i com acompanyament una crema de patata (interessant però amb massa gust lacti pel nostre gust) regada amb oli picant. Ens ha quedat provar els altres plats del menú, que tal com els hem vist en altres taules, feien molt goig.


I ens queden les postres que ens canten de viva veu (uns vuit), després d'explicar-nos que la majoria han estat elaborats en la pròpia cuina del restaurant. De tots ells hem triat un "braç de gitano" amb toc de nata, sensacional i una "mousse de iogurt" amb base de polsim de galeta, també molt interessant.


Finalitzem amb un cafè "filosofia Q", excel·lent.

Després de dinar, parlem amb el cuiner i responsable del local, en Raúl Ruiz, jove però amb una dilatat currículum que inclou el Mas Pau, Cuina 22 i sobretot l'anterior restaurant "suprem" ubicat en el mateix lloc i que van poder continuar (Març de 2013), juntament amb la seva mare Pilar, al deixar-lo els anteriors responsables. Van triar un equip jove format per amics d'en Raúl que donen un toc desenfadat al local, alhora que amb un tracte professional. La filosofia d'en Raúl es basa en el producte de temporada, cuina tradicional amb un toc actual que es pugui oferir a un preu assequible per la majoria. I ho ha aconseguit. I cada dia més.

També disposen d'ofertes d'esmorzars  a 2,20 € i 2,50 € que hem tastat i també estan bé, sobretot el fuet. El cafè amb llet amb un toc de cacau, molt interessant malgrat que les ases de les tasses son poc pràctiques.


9suprem
Carrer Llobregat 4. Figueres
972098300
De dilluns a dissabte de 8h a 16h






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Esperem els vostres suggeriments ...