dimecres, 5 de febrer del 2014

Restaurant Annie Hall. Figueres

Febrer 2014

Un festival de sabors a un preu ajustat, en un indret tranquil en la seu del club de tennis de Figueres a Santa Llogaia d'Àlguema

L'Anna, de Colera, un diumenge al matí ens va dir que si no havíem anat, que provéssim el restaurant del tennis de Figueres, ja que tenia bones referències del cuiner, en Josep Hernández, de Colera. I venint d'una gourmet com l'Anna no vam dubtar-ho. El cap de setmana següent allà que ens presentàvem. Vam tenir que indagar cóm anar-hi. Cal agafar el primer trencall després de passar el pont sobre el Manol en la carretera de Girona tot sortint des de Figueres a aproximadament 5 km, ja al terme municipal de Santa Llogaia d'Àlguema.

Des de l'aparcament de vehicles (és necessari anar amb cotxe) s'enfila vers l'edifici del club, deixant les pistes de tennis a la nostra esquerra, i pujant unes escales exteriors s'arriba al pis superior on trobem un gran porxo amb unes vistes privilegiades de les pistes, i un primer espai on està la zona de bar i al fons l'espai de restaurant amb un racó d'estar amb una llar de foc i grans vidrieres amb vistes al porxo i les pistes de tennis que inunden de llum el menjador.


La primera impressió quan entres al menjador és la d'un espai fred, propi d'un club social, sense elements superflus ni decoratius. Només el paviment, de fusta, els paraments verticals amb parts vidriades, guix i una part de pedra junt a la llar de foc amb dos sofàs negres i un televisor, un sostre que conté l'enllumenat uniforme. I el que és fonamental 7-8 taules per a 4 persones amb unes cadires còmodes i un aforament màxim aproximat per a 40 persones. Per a nosaltres suficient.


En Josep LLuís ens atén (la Natàlia Planes, cap de sala, tenia festa setmanal) i ens situa a la primera taula propera a la porta de la cuina (així veiem passar plats d'altres taules). La proposta del restaurant pel cap de setmana consta d'un menú de 3 plats (que els anomenen "set" en honor al tennis) i postres amb beguda inclosa, per 22 €. Ens explica que els dies feiners el menú és de 2 plats i postres amb beguda inclosa per 15 € (ho podeu veure a la seva web). La diferència, ens explica en Josep Lluís, radica en que els caps de setmana prefereixen oferir una espècie de menú degustació a gust del comensal amb racions més ajustades. També ens explica que el nom del restaurant "Annie Hall" fa referència a la pel·lícula de Woddy Allen on part de l'acció passa en unes pistes de tennis.

La taula està parada amb unes estovalles individuals de paper i tovallons també de paper, cristlleria amb gots per aigua i copes altes per a vins, coberteria que van canviant a cada plat, tot un luxe en un menú llarg i plats que varien en forma i grandària en funció del plat demanat. Hem demanat un vi negre i en Hèctor i en Aitor (els dos cambrers amb molta eficiència i cordialitat), ens porten una ampolla de Masia Oliveda, jove, 2013, de Capmany i aigua sense gas, Viladrau d'un litre. També ens porten el pa, tipus blanc i integral amb llavors, que l'adquireixen precuinat i l'acaben a la cuina del restaurant.


I comença el festival gastronòmic. Érem dues persones i hem demanat diferent per proVar més plats. De primer plat hem demanat "Amanida de poma al forn amb sobrassada i vinagreta de magrana" amb la poma semicalenta, verds, cruixent amb sobrassada i regat amb una vinagreta amb grans de magrana, tota una experiència sensorial i "Carpaccio de llagostí amb escabetx de verduretes i pernil ibèric" plat que ens ha emocionat per la combinació de sabors, textures i colors.


De segon, la nostra tria ha estat "Arròs negre cremós amb sèpia i all-i-oli" no gaire cremós amb una bona sípia i un all-i-oli no gaire fort, molt correcte i "Tortelloni d'espinacs farcits de ricotta al pesto" genials, amb un farcit cremós i suau i una salsa al pesto per sucar-hi pa, rematats per un bocinet de tomàquet triturat i pols de formatge ratllat, per repetir.


I finalment el tercer set que hem triat ha estat "Suprema de lluç amb textura de carxofes" un bon tros de lluç fresc sobre un puré de carxofa rematant-ho amb uns xips també de carxofa que fa les delícies dels que ens agraden les carxofes (per això vam triar aquest plat) i "Magret d'ànec amb textures de salsifins" amb quatre porcions de magret poc fet (tal com havíem demanat) sobre un puré de salsifins rematat amb xips de salsifins (no estàvem gaire familirialitzats amb els salsifins -una espècie de naps per simplificar- i per això vam triar aquest plat). Ambdós plats ham complert amb escreix les nostres expectatives.


Per a rematar aquest dinar, pel Tie Break (postres) hem preguntat quins feien a la casa i ens han dit que pràcticament tots. Ens hem decidit per triar "Tatin de poma amb crema fresca" que anava acompanyada per una bola de gelat de vainilla contrastant amb l'escalfor de la poma, la lleugeresa de la crema i el cruixent de la pasta fullada i "Coulant de xocolata" que també anava acompanyat d'una bola de gelat de vainilla i unes línies de sirop de xocolata, també molt interessant.


El cafè, prou bo, és de la casa Cornellà. El preu final ha estat de 45,20 €, amb una relació qualitat/preu inmillorable (no hauriem de dir-ho, però no podem evitar-ho).

El cuiner i alma màter del restaurant, en Josep Hernàndez Ribera, va estudiar a l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà i va treballar al restaurant La Gambina de Colera, el restaurant de l'hotel Figueres Park de Figueres i el restaurant de l'hotel Peralada Wine Spa a Peralada. La seva cuina tal com s'explica a la web del restaurant es basa en la matèria prima i es belluga entre la cuina tradicional empordanesa i la cuina d'autor, transmetent emoció als plats i que es percep quan els tastes.

Tornarem a provar els altres plats de la carta.

Restaurant ANNIE HALL
Club de Tennis Figueres
Camí de la Bòvila s/n
Santa Llogaia d'Àlguema

tel: 972677378
josep@anniehall.cat
www.anniehall.cat

Dies d'obertura:
Dimarts, Dijous, Divendres i Dissabte: Migdia i Nit
Dimecres i Diumenge: Migdia









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Esperem els vostres suggeriments ...