Febrer 2014
Un festival de sabors a un preu ajustat, en un indret tranquil en la seu del club de tennis de Figueres a Santa Llogaia d'Àlguema
Un festival de sabors a un preu ajustat, en un indret tranquil en la seu del club de tennis de Figueres a Santa Llogaia d'Àlguema
La primera impressió quan entres al menjador és la d'un espai fred, propi d'un club social, sense elements superflus ni decoratius. Només el paviment, de fusta, els paraments verticals amb parts vidriades, guix i una part de pedra junt a la llar de foc amb dos sofàs negres i un televisor, un sostre que conté l'enllumenat uniforme. I el que és fonamental 7-8 taules per a 4 persones amb unes cadires còmodes i un aforament màxim aproximat per a 40 persones. Per a nosaltres suficient.
La taula està parada amb unes estovalles individuals de paper i tovallons també de paper, cristlleria amb gots per aigua i copes altes per a vins, coberteria que van canviant a cada plat, tot un luxe en un menú llarg i plats que varien en forma i grandària en funció del plat demanat. Hem demanat un vi negre i en Hèctor i en Aitor (els dos cambrers amb molta eficiència i cordialitat), ens porten una ampolla de Masia Oliveda, jove, 2013, de Capmany i aigua sense gas, Viladrau d'un litre. També ens porten el pa, tipus blanc i integral amb llavors, que l'adquireixen precuinat i l'acaben a la cuina del restaurant.
I comença el festival gastronòmic. Érem dues persones i hem demanat diferent per proVar més plats. De primer plat hem demanat "Amanida de poma al forn amb sobrassada i vinagreta de magrana" amb la poma semicalenta, verds, cruixent amb sobrassada i regat amb una vinagreta amb grans de magrana, tota una experiència sensorial i "Carpaccio de llagostí amb escabetx de verduretes i pernil ibèric" plat que ens ha emocionat per la combinació de sabors, textures i colors.
De segon, la nostra tria ha estat "Arròs negre cremós amb sèpia i all-i-oli" no gaire cremós amb una bona sípia i un all-i-oli no gaire fort, molt correcte i "Tortelloni d'espinacs farcits de ricotta al pesto" genials, amb un farcit cremós i suau i una salsa al pesto per sucar-hi pa, rematats per un bocinet de tomàquet triturat i pols de formatge ratllat, per repetir.
I finalment el tercer set que hem triat ha estat "Suprema de lluç amb textura de carxofes" un bon tros de lluç fresc sobre un puré de carxofa rematant-ho amb uns xips també de carxofa que fa les delícies dels que ens agraden les carxofes (per això vam triar aquest plat) i "Magret d'ànec amb textures de salsifins" amb quatre porcions de magret poc fet (tal com havíem demanat) sobre un puré de salsifins rematat amb xips de salsifins (no estàvem gaire familirialitzats amb els salsifins -una espècie de naps per simplificar- i per això vam triar aquest plat). Ambdós plats ham complert amb escreix les nostres expectatives.
Per a rematar aquest dinar, pel Tie Break (postres) hem preguntat quins feien a la casa i ens han dit que pràcticament tots. Ens hem decidit per triar "Tatin de poma amb crema fresca" que anava acompanyada per una bola de gelat de vainilla contrastant amb l'escalfor de la poma, la lleugeresa de la crema i el cruixent de la pasta fullada i "Coulant de xocolata" que també anava acompanyat d'una bola de gelat de vainilla i unes línies de sirop de xocolata, també molt interessant.
El cafè, prou bo, és de la casa Cornellà. El preu final ha estat de 45,20 €, amb una relació qualitat/preu inmillorable (no hauriem de dir-ho, però no podem evitar-ho).
El cuiner i alma màter del restaurant, en Josep Hernàndez Ribera, va estudiar a l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà i va treballar al restaurant La Gambina de Colera, el restaurant de l'hotel Figueres Park de Figueres i el restaurant de l'hotel Peralada Wine Spa a Peralada. La seva cuina tal com s'explica a la web del restaurant es basa en la matèria prima i es belluga entre la cuina tradicional empordanesa i la cuina d'autor, transmetent emoció als plats i que es percep quan els tastes.
Tornarem a provar els altres plats de la carta.
Restaurant ANNIE HALL
Club de Tennis Figueres
Camí de la Bòvila s/n
Santa Llogaia d'Àlguema
tel: 972677378
josep@anniehall.cat
www.anniehall.cat
Dies d'obertura:
Dimarts, Dijous, Divendres i Dissabte: Migdia i Nit
Dimecres i Diumenge: Migdia
Per a rematar aquest dinar, pel Tie Break (postres) hem preguntat quins feien a la casa i ens han dit que pràcticament tots. Ens hem decidit per triar "Tatin de poma amb crema fresca" que anava acompanyada per una bola de gelat de vainilla contrastant amb l'escalfor de la poma, la lleugeresa de la crema i el cruixent de la pasta fullada i "Coulant de xocolata" que també anava acompanyat d'una bola de gelat de vainilla i unes línies de sirop de xocolata, també molt interessant.
El cafè, prou bo, és de la casa Cornellà. El preu final ha estat de 45,20 €, amb una relació qualitat/preu inmillorable (no hauriem de dir-ho, però no podem evitar-ho).
El cuiner i alma màter del restaurant, en Josep Hernàndez Ribera, va estudiar a l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà i va treballar al restaurant La Gambina de Colera, el restaurant de l'hotel Figueres Park de Figueres i el restaurant de l'hotel Peralada Wine Spa a Peralada. La seva cuina tal com s'explica a la web del restaurant es basa en la matèria prima i es belluga entre la cuina tradicional empordanesa i la cuina d'autor, transmetent emoció als plats i que es percep quan els tastes.
Tornarem a provar els altres plats de la carta.
Restaurant ANNIE HALL
Club de Tennis Figueres
Camí de la Bòvila s/n
Santa Llogaia d'Àlguema
tel: 972677378
josep@anniehall.cat
www.anniehall.cat
Dies d'obertura:
Dimarts, Dijous, Divendres i Dissabte: Migdia i Nit
Dimecres i Diumenge: Migdia
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Esperem els vostres suggeriments ...