diumenge, 23 de març del 2014

Fleca-Degustació Bellsolà. Figueres

Una fleca on es pot degustar un molt bon esmorzar, amb entrepans o pastes i un bon cafè.

Tot pujant pel carrer Lasauca a Figueres, deixant la Rambla a darrera, en la cantonada amb el carrer Olot, veiem un local-fleca molt transparent amb grans vidrieres, amb més tauletes i cadires que taulell, que sempre ens ha cridat l'atenció.


Hem provat molts locals a Figueres on poder esmorzar i en la majoria de llocs o fallen les pastes o els entrepans o els cafès o el local o el personal o la falta de premsa o el preu excessiu. Quan trobem un local que reuneix moltes de les qualitats que demanem, com és el cas de la Fleca Bellsolà (com també passa amb altres locals que podeu veure en aquest bloc) no podem deixar de banda comentar-lo.

Hem anat diversos dies, en laborables on proposen un menú d'esmorzar i en cap de setmana sense menú d'esmorzar. L'atenció l'exerceixen la Sònia, responsable del local i la Susana, amb un somriure i alegria permanent i encomanadís, encara que també compten amb l'ajuda puntual d'estudiants de l'escola d'hostaleria tant de Girona com de Figueres (el dia que vàrem anar estava la Georgina de l'escola de Girona).


Un cop dintre veiem un gran sortit de pastes en les seves vitrines i unes quantes varietats de baguettes i pans, que ens expliquen que fornegen en el propi establiment excepte els pans rodons. També observem unes safates que han preparat per encàrrecs tant per a particulars com per a bars o cafeteries.


En dia laborable hem provat dos menús: El de cafè amb llet amb un mini de pernil salat i el de cafè amb llet amb triangle de cabell d'àngel. Els cafès són molt bons, de la casa Saula (de la que també tenen una gran varietat de tés) i la llet pot ser de soja. Les dues opcions, amb mini i triangle ens han agradat i el preu ha estat de 4,25 €.


I com que ens hem quedat amb ganes de provar altres opcions, tornem un dissabte i demanem mig entrepà de formatge (ens demanen quin tipus de pa volem de les diferents opcions que tenen) amb pa tipus baguette multicereals que el tallen i monten al moment i un surtit de petites pastes especialitat de la casa que podeu veure en el següent enllaç Productes de Brioxeria Bellsolà, acompanyats amb dos cafès amb llet (un amb soja). Les dues tries han estat del nostre gust i el preu ha estat de 6,80 €.


La història de Bellsolà comença el 1890 a Girona amb Pere Bellsolà Beltran, tal com expliquen a la seva web i des d'aquí s'ha estès a tot el món. El 2004 els seus hereus la van vendre, mantenint una part molt minoritària en l'empresa, quedant-se amb la botiga mare de l'avinguda de Sant Francesc de Girona. Actualment és la tercera empresa en productes precuinats per a fleques. Una de les descencendents, Anna Bellsolà, fundà el forn Baluard de la Barceloneta a Barcelona, trencant amb la branca industralitzada de l'actual empresa Bellsolà.

Fleca-Degustació Bellsolà

Carrer Lasauca 10. Figueres
972670618
totpaibrioxeria@gmail.com
www.facebook.com/totpaibrioxeria&bellsola


1 comentari:

  1. Esta cafetería ya no pertenece a bellosala, tienen que actualizar los datos...

    ResponElimina

Esperem els vostres suggeriments ...