dimarts, 18 de març del 2014

Restaurant La Bodega de Can Carriot. Empuriabrava

Cuina casolana en un ambient familiar a Empuriabrava, amb una fórmula peculiar de plats principals amb entrant i acompanyament inclòs.

Les germanes Marina, Laura i Mònica d'Essenza (un local d'estètica de la plaça coberta molt recomanable, ja que també l'hem provat encara que no sigui gastronòmic) ens han recomanat que tastéssim la cuina de la bodega de Can Carriot d'Empuriabrava i allà que ens anem un dissabte al migdia aprofitant el bon temps que ens ha arribat. Inclús vam repetir el dia següent diumenge ja que estàvem per la zona.

El restaurant està ubicat en el sector Alberes Comercial (una placeta interior) en un local en cantonada, sector pel que havíem passat molts cops ja que un dels supermercats conté la fleca Seppel's pa (Seppel's Shlemmerladen) regentada per una alemanya i un català amb obrador a Vilabertran i que el darrer any també s'han instal·lat a Figueres al carrer Méndez Núñez.



Al local s'accedeix pel centre i té per front la barra del bar on situen productes elaborats etiquetats Casa Carriot i que estan en venda. A la dreta hi ha una gran sala, mentre que a l'esquerra hi han dues de més petites amb una capacitat aproximada de 60 persones. Es tracta d'un local convencional amb ventiladors de sostre, taules de fusta amb estovalles i tovallons de paper. El negoci és familiar, regentat actualment pel matrimoni format per la Marta a Empuriabrava (obert el 2009) i per l'Àlex a Palau de Saverdera (obert el 1975 i origen del restaurant) i abans, pels pares i avis (família Macau).


Anem un dissabte al migdia, a primera hora i ens atén la Marta. Ens llegim la carta i preguntem com funciona el tema del plat principal. Ens explica que la tria d'un plat inclou un entrant a base d'una amanida, una verdura o una sopa (a l'hivern) i un acompanyament a base de patates fregides o mongetes seques, amb unes quantitats copioses (nosaltres que som de menjar no ens ho vàrem poder acabar). Mentre decidim que demanarem, ens posen unes olives, les begudes que hem triat, aigua sense gas Les Creus i una cervesa Estrella, una panera amb llesquetes de pa blanc i una terrina de l'afamat allioli de Casa Carriot.

Hem demanat conill a la brasa i pollastre a la brasa, perfectament torradets, amb els dos entrants, amanida (bàsicament verda amb un enciam tendre) i verdura (mongeta verda i patata) i els dos acompanyaments, patates fregides i mongetes seques. Com que no sabíem les quantitats que ens oferirien i ens agraden molt les carxofes, vam demanar-ne una ració que es ofereixen tallades per la meitat i a la brasa, bones, però ens agraden més quan es couen senceres i el cor queda més tendre.







No ens vam acabar els acompanyaments (hi havia molta quantitat) doncs estàvem tips, però vam demanar una crema catalana casolana, que vam compartir amb molt de gust. No vam ni poder demanar cafè (utilitzen "la flor del café"). El preu per a dues persones va ser de 35,90 €.

Vam repetir dinar al dia següent diumenge, sense plats principals, per veure que tal eren algunes de les opcions que també ens seduïen (i perquè encara estàvem tips del dia anterior). Vam demanar plats per a compartir: una graellada de verdures, molt complerta, ben presentada i bona matèria prima, acompanyades d'un bol de salsa romesco, una esqueixada de bacallà acompanyada de tomàquet, amb bocinets d'olives verdes sense pinyol i amb olivada negra, i un plat que no menjàvem des de fa molts anys, fetges de conill amb all i julivert, sensacionals.



De postres disposen d'una carta bastant extensa. Vam demanar unes postres pel nom, un catalanet (gelat de turró i ratafia) i no ens va decepcionar. El dinar per a dues persones amb dues begudes va tenir un cost de 31,75 €.


 La Marta ens explica que disposen d'un menú de dies feiners a 9,50 € i un altre més complert els caps de setmana i festius a 15 €.


L'ambient que hem respirat durant els dos dies que hem anat, ha estat de persones habituals que repeteixen, tant en grups nombrosos com reduïts i això deu voler dir que hi estan a gust. Hem de tornar a l'estiu a veure quin ambient s'hi respira. Tornarem.

Restaurant "La bodega de Can Carriot"
Sector Alberes Comercial 34. Empuriabrava
Tel: 972450813
email:  empuriabrava@restaurantcancarriot.com
http://www.cancarriotempuriabrava.com

Obertura:
Migdia: de dilluns a diumenge, excepte dimarts
Nits: divendres i dissabte

El local de Palau de Saverdera obren els caps de setmana on tenen la mateixa carta


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Esperem els vostres suggeriments ...