dimecres, 31 de desembre del 2014

Restaurant Integral. Figueres

Nou restaurant a Figueres de cuina vegetariana i vegana



A Figueres darrerament s’estan implantant molts locals de restauració, a part dels que es renoven (no sabem si hi haurà públic per a tanta oferta) i els que estan a punt d’arribar segons ens comenten. Aquest fet fa que la competència sigui feroç per captar clients i això pot ser bo per als comensals. El que no tindrà competència (excepte en alguns plats vegetarians i vegans del restaurant El Racó de l’Hotel Ronda) és el restaurant que avui volem comentar, Integral, restaurant vegetarià i vegà 100%. 


Està situat al carrer Jonquera a tocar del trencall d’accés al Museu Dalí. És una aposta del xef Óscar, que es defineix com a cuiner autodidacta, amb un any d’experiència a les cuines del restaurant Antaviana.



No sabem el que hi havia al local precedent, però l’interiorista Rossend Cortés juntament amb l'ebenisteria Sayó ha fet una feina impecable (amb ànima) amb un pressupost ajustat. Al local allargat s’afegeix la barra del bar que també conté la cuina oberta, l’aprofitament d’un pou d’aigua on sembla que refresquen d’una manera natural les verdures i un espai semitancat a mode d’office per a trencar la imatge de tub. Al final, es disposen els serveis (la solució del rentamans està molt ben trobada, veure fotografia) abans d’arribar a una petita terrassa entre les mitgeres dels edificis confrontants que dóna una referència amb l’entrada de llum natural. L’enllumenat amb una distribució raonablement anàrquica i la disposició dels seus suports, també fa perdre aquesta visió lineal de l’espai. Molt ben trobats els materials emprats, paviment existent de mosaic hidràulic de colors i rajola ceràmica on no n’hi havia, paraments de fusta que engloben un banc corregut i una prestatgeria superior no lineal, en un costat i blanc, molt blanc en la resta, sense artificis en correspondència a la filosofia del local. Trobem a faltar un condicionament tèrmic (fa fred en altres paraules) a part de l’escalfament natural amb la sopa i la crema.




Respecte al mobiliari i equipament, es disposa d’una taula de fusta i acer, alta i  comunitària junt a l’entrada servida per uns tamborets. La resta de taules són de materials i formes diverses amb cadires d’acer. Les estovalles són de paper d’estrassa amb tovallons de paper reciclat. Tot perfecte, excepte els coberts, que són incòmodes d’utilitzar (pel nostre gust i experiència). La música, segons veiem en el seu facebook, també és un element molt important.
 




De l’oferta gastronòmica poques coses podrem aportar a part del que ens indica la noia que ens ha atès (pel nostre desconeixement del tema vegà i els seus productes). A la façana del carrer s’indica el menú del dia (dissenyat per l’il·lustrador Charlie Planas ) que aconsellem llegir, doncs a l’interior el menú s’indica via oral i  costa una mica més de decidir. Com era el nostre primer cop i les opcions eren dues, nosaltres (dos començals) ho hem demanat tot per anar provant i experimentant.

Ens porten les begudes que hem demanat, dues copes de vi negre (Penedès, llàstima que no sigui de km 0) una mica escasses i una ampolla d’aigua de 50 cl Les Creus (1,5 € suplement), una panera de pa integral (ressec), les setrilleres amb vinagre a granel i una ampolleta d’oli ecològic d’olives arbequines de la casa Bell Verd de Borrassà, juntament amb dos petits recipients amb sal, un de rosa i l’altre una barreja de sal, pipes i sèsam torrat amb un nom específic que no recordem.



D’entrada podríem triar entre “sopa de miso” on hi havia rodanxes de carbassó, api, pastanaga i sèsam torrat, molt bé o “crema de xirivia, poma i flocs de civada” (havíem provat la xirivia d'en Carles de la parada del mercat setmanal Els hortets de Mollet , en amanida i el seu gust ens va atrapar) molt calenta però alhora encara que sembli contradictori refrescant, sensacional (ens va bé per passar el fred físic que no d’ambient que impera en la sala).



De plat principal, l’oferta consisteix en un “plat macrobiòtic” compost per uns verds de temporada, un nituke de carbassa (uns preparació que ens han explicat però que no sabem reproduir), llenties estofades i arròs integral (tot hi cabia en el plat) acompanyat (podíem triar i hem escollit les dues opcions) d’un “pinxo de kebab vegà amb salsa d’iogurt de soja” o una “coca de polenta (farina de blat) de verdures”. Hem quedat satisfets amb les dues opcions encara que a mi m’ha agradat més el pinxo.


De postres les opcions han estat “compota de poma” amb molt regust de llimona o “pastís de pastanaga i xocolata” una mena de pa de pessic on no predominava cap gust, pla.



Hem finalitzat amb un cafè (1,3 €) de filosofia Q de comerç just i responsable, acompanyat de sucre moreno sense empaquetar, un bon final.


Si disposéssim de temps i pressupost, al menys un cop per setmana hauríem d’anar a aquest restaurant. Però la nostra voluntat d’anar provant nous indrets no sé si ens ho permetrà. Ho intentarem perquè l’experiència ha valgut la pena.

El compte final ha estat de 28,60 €.

Restaurant Integral
Carrer Jonquera 30, Figueres
972516334


Horari:
De dilluns a dissabte de 13h a 15h30 i pels vespres no ho sabem

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Esperem els vostres suggeriments ...