La carnisseria (com diu el cartell de façana) de les bones coses
Desembre 2014 (darrers dies)
Fa temps que buscàvem una bona carnisseria a Figueres i parlant amb en Jaume i la Dolors, ens van recomanar la carnisseria Joan Vilà Plana del carrer Juli Garreta al barri de l’Eixample. La vam anar a provar diversos dies sense identificar-nos i ens va agradar molt, tant els productes (molta varietat en carn, embotit i menjars per emportar) com l’atenció, són molt amables, simpàtics i divertits.
Fa temps que buscàvem una bona carnisseria a Figueres i parlant amb en Jaume i la Dolors, ens van recomanar la carnisseria Joan Vilà Plana del carrer Juli Garreta al barri de l’Eixample. La vam anar a provar diversos dies sense identificar-nos i ens va agradar molt, tant els productes (molta varietat en carn, embotit i menjars per emportar) com l’atenció, són molt amables, simpàtics i divertits.
La configuració de l’actual
carnisseria és molt recent, del 2012, però hi ha una llarga història darrera.
Joan Vilà ens explica que tot va començar amb una cosina, la Maria Rosa que
regentava una botiga de queviures a la cantonada del carrer Juli Garreta amb Ramon
Basil i que va convèncer els pares d’en Joan Vilà (amb 14 anys), en Joan i la
Carme per a que posessin una carnisseria (Plana)
a l’actual ubicació, malgrat que no tenien ni formació ni havien regentat mai
un comerç (van iniciar-ho l’any 1971) ja que aquest barri començava a
poblar-se. Van contractar un carnisser professional que portés la carnisseria i
que els hi ensenyés l’ofici, amb la Carme de cara al públic.
El local és molt agradable tant
exteriorment, amb un aparador dels productes de cuina per emportar que a més
permet veure tot l’interior, molt lluminós com interiorment amb una exposició i
enllumenat del productes molt encertat, inclús disposa d’una petita taula per a
l’entreteniment dels més petits i cadires per l’espera dels més grans. Encara
que hi hagi gent es fa via en la dispensació del productes, mèrit de la Neus i
la Vicky molt eficaces tant en la seva diligència com en les explicacions dels
productes. La part posterior està ocupada per l’obrador dels productes
elaborats i la cuina dels plats preparats.
En quant a la procedència dels
productes, en Joan és molt primmirat i els selecciona en funció de la qualitat i
la seva experiència. Així ens explica que els xais provenen d’un ramat de
Viure, la vedella (sempre femella i amb un pes inferior a 200 kg) de ramats de
Vilabertran o Masserac, el porc (també femella) subministrat per Cusins, el
pollastre (criats amb cereals i amb un temps de vida superior als dos mesos) de
la marca el Rey del galliner (pit sense os l’hem pagat a 9,9 €/Kg, tots els
preus que indiquem han estat productes de la nostra compra en dies anteriors) i
la resta d’aus de l’escorxador Afisa de Figueres. Disposen d’un Txuletó que
porten del país basc de la marca Txogitxu del que parlen meravelles.
Amb aquests productes elabora
fins a 15 tipus diferents de filet rus (hamburgueses) a 10,5 €/Kg a 12 €/Kg o
10 tipus de broquetes (segons temporada), exposats als taulells de la botiga
d’una forma viva, vistosa, amb poca quantitat però gran varietat per a tots els
gustos. També experimenta amb els llomillets de porc, oberts, farcits de
formatge i espècies i embolcallats amb una fina capa de cansalada (jo els
compro naturals però la propera vegada els provaré a la seva manera).
Respecte als embotits, la seva
especialitat són els patés de campanya (tradicional, de bolets, pebre verd o
nous) i els patés de pasta fina (cava, tomàquet, figues i pebre) encara que
disposen d’uns 5 tipus més de patés que no elaboren a la carnisseria (és un
goig veure’ls tots junts), a 20 €/Kg. També elaboren catalana, un pernil dolç
amb cert regust fumat (16 €/Kg), botifarra negra, blanca, bicolor, de fetge (13
€/Kg), perol (13 €/Kg) i moltes altres.
De formatges disposen d’una
selecció petita, tipus ovella, però afinats (aprés amb afinadors de França)
dipositant-los en unes cambres durant períodes de 5 a 6 mesos fins aconseguir
un curat i sabor més intensos (proveu la Flor de Esgueva).
Amb tants productes i
elaboracions per tastar (i van renovant contínuament) en contacte permanent amb
els clients per tal de millorar-ne el resultat final, aconsegueixen que la
clientela vagi augmentant. A més us recomanem que visiteu el seu facebook i
podreu participar en nombrosos sorteigs al llarg de l’any.
Carnisseria Joan Vilà Plana
Carrer Juli Garreta 18, Figueres
972673959
https://www.facebook.com/carnisseria.joanvilaplana?fref=ts
Horari:
De dilluns a dissabte de 9h a
13h30 i de 15h a 20h30
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Esperem els vostres suggeriments ...