CUINA TRADICIONAL AMB TOCS CREATIUS EN UN BON MENÚ A 15 €.
Un gormand anònim,
cap a l’agost del 2013, va enviar un comentari al bloc on feia referència a un
nou restaurant obert feia poques setmanes (concretament el juliol del 2013) a
Sant Pere Pescador del que no sabia el nom. Tant sols sabia la ubicació
aproximada i que va quedar molt satisfet i sorprès per la gastronomia. Amb
aquestes dades vam esbrinar que es tractava del Gastrobar La Taverna del carrer
del Carme núm. 3. I allà que ens apropem 19 mesos després (som una mica lents i
la feina se’ns acumula).
Està situat al
centre de la vila en un carrer semipeatonal i contingut en un edifici anodí, amb un gran porxo exterior (18 pax), una
primera sala amb la barra de bar i molta llum (22 pax) i una segona sala (de
les voltes) més rústega i original (40 pax). La gènesis del local si més no és
curiosa. La sala de les voltes (interior) era la sala del restaurant del bar
veí (sense accés exterior), mentre que la primera sala i el porxo estaven
ocupades per una ferreteria i unes oficines. Ajuntant-ho i amb la reforma final
van aconseguir l’actual local.
Els responsables del gastrobar, la Rosa a la
sala i l’Àngel a la cuina, amb l’ajuda del seu fill l’Àlex, es van encarregar
de la posta a punt tot mantenint el caràcter de la sala de les voltes i afegint
un segell retro amb la col·laboració de l’empresa Retromania de Saragossa,
personalitzant les taules serigrafiades amb anuncis d’empreses i fotografies de
la zona, extretes majoritàriament de publicacions antigues de llibrets de festa
major.
Respecte els productes que utilitzen, la Rosa ens diu que el peix és de
Roses i puntualment de Tarragona, la carn de carnisseries de la mateixa
població i dels voltants en funció de les necessitats, verdures i fruites del
mercat setmanal de Sant Pere, de Fruites Vilamacolum i Fruites Hurtós de
Figueres, etc.
Seiem a la primera sala en una taula seriagrafiada amb un llevataps amb un
gat negre, emblema de la taverna, amb estovalles individuals i tovallons de
paper. La Rosa ens deixa la carta (amb diversos plats i moltes tapes), la carta
de vins i el menú setmanal (que sempre pengen al seu facebook) amb tres
primers, tres segons i postres, sense beguda, a un preu de 15 €. Com quasi
sempre, com que som dos gormands demanarem dues propostes per tastar el màxim
nombre de plats. Un cop triat el menú, ens porten la beguda, una aigua de
Viladrau d’1 litre i una copa de vi (Mon Perdut de Capmany), acompanyats d’una
tapa de patates amb allioli excel·lents i una panera de pa.
Dels primers (entrants) hem triat “Risotto de xampinyons amb ou escumat”
molt ben presentat amb un ou al punt coronant el risotto amb força gust a
formatge i “Crema de blat de moro amb kikos” molt líquida, més una sopa que una
crema, però molt interessant amb un gust sorprenent. No hem pogut provar el
“Cremós de formatge de cabra i albergínia” i ens ha sabut greu perquè també
prometia.
Dels segons (principal) hem triat “Entrecot (250 g) a la brasa amb
guarnició” un bon tall, fet al punt que hem demanat, amb una guarnició molt
complerta amb mig tomàquet gratinat, un tall d’albergínia, un de carabassó, un
cruixent de bolets amb sèsam i unes patates fregides amb pell magnífiques (si
hem de pecar que valgui la pena) i “Turbot a la planxa amb velouté de marisc”
una peça de ració, molt bé, acompanyada d’una salsa (velouté), una gamba ja pelat
el cos tot mantenint el cap, perfecte i patates al forn amb ceba i pebrot
(també objecte de pecat, però val la pena). No hem provat la “Cuixa d’ànec
confitat a la taronja”, que també ens feia el pes, haurem de tornar.
De les postres que ens ha recitat la Rosa, mirant el que han triat les
taules que ens envoltaven, hem escollit un “carpaccio de pinya amb coulis de
mango i nata”, correcte i una “escuma de crema a la catalana” esponjosa,
lleugera acompanyada amb una neula cruixent, una combinació molt bona.
Hem acabat amb un cafè marca “By Café Cream”, bé.
El compte final ha
estat de 34,30 €, molt bé pel que hem menjat.
Gràcies per la
informació gormand anònim!
Gastrobar La Taverna
Carrer del Carme 3,
Sant Pere Pescador
972520378
Horari:
De meitat de
setembre a meitat de maig:
Obert divendres
vespre, dissabte migdia i vespre i diumenge migdia
De meitat de maig a
meitat de setembre:
Obert tots els dies
Bona tarde amics, la meva neboda us vá passar a vissitar i m'informat que teniu una taula amb el l'emprenta de una publicitat del any 1930, que representa el negocio del meu avi Josep Salleras, si fós possible an podiu enviar una foto per e-mail. whaasap i/ó publicar-la al facebook, les meves dresses e-mail :lserranobcn@gmail.com i el meu móvil i whas..: 609322275....; la propera benade que passi per Sant Pere passaré a vissitar-vos...Atait.
ResponElimina